Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tovább sztrájkolhatnak a Tesco-dolgozók

Bokor Gábor

2017.09.10. 12:28

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke az M1 vasárnap reggeli mûsorában úgy értékelte a szombati munkabeszüntetést, hogy a Tesco dolgozói elszántak, kitartanak a követeléseik mellett, akár további sztrájkot is hajlandóak folytatni.

Példaértékű volt a munkavállalók összefogása"

– fogalmazott Bubenkó.

A szakszervezeti vezető elmondta, hogy hazánkban a versenyszférában ilyen sztrájk még nem volt az elmúlt 27 évben, hiszen ezres létszámban, az ország egész területén megmozdultak a dolgozók.

A Tesco munkavállalói pénteken 16-tól 24 óráig, szombaton 10-től 24 óráig hirdettek munkabeszüntetést. A szakszervezetek 25 százalékos béremelést követelnek és szeretnék elérni, hogy a legalacsonyabb béren foglalkoztatott munkavállalók fizetése is közelítse meg a bruttó 200 ezer forintot, a munkavállalói létszám pedig 15 százalékkal emelkedjen.

A szakszervezetek a jövő hét elején ülnek le újra a multinacionális cég vezetőivel. 

Az álláspontok messze vannak egymástól, a munkáltató szerint a létszám megfelelő, egyéb változtatásokra van szükség, illetve a vállalat korábban azt közölte, hogy az idei béremelésekkel az emelés kérdését lezártnak tekinti, erről nem volt új javaslata. Ez a dolgozók számára elfogadhatatlan"

– mondta a szakszervezeti elnök.

A Tescónak Magyarországon 206 üzlete van, ebből 112 hipermarket, és mintegy 20 ezer munkavállalót foglalkoztat.  Az áruházlánc tájékoztatása szerint vasárnapra helyreállt a rend a boltokban. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére