Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tovább pörög a hazai turizmus

Bokor Gábor

2018.04.18. 14:58

A nyilvánosságra hozott adatok szerint újabb bevételi rekordot könyvelhetett el a belföldi turizmus az elsõ negyedévben, a növekedés 12,5 százalék volt. Idén a hosszú hétvégék szokatlan gyakorisága, illetve a lakosság elkölthetõ jövedelmének jelentõs emelkedése miatt egész évben nagyarányú bõvülést várnak a magyarországi utazási piacon.

A szallas.hu adatai szerint a legtöbb turista a fővárosba, Egerbe és Hajdúszoboszlóra látogatott az idei év első három hónapjában. Tavalyhoz képest idén 12,5 százalékkal többen üdültek eddig.

Január és március között a magyarok átlagos költése 35 382 forint volt, attrakciók tekintetében pedig az egri vár bizonyult a legnépszerűbbnek. Az újabb belföldi csúcs a rekordszámú hosszú hétvégének is köszönhető.

Az adatok rámutattak, hogy a legnagyobb növekedést a három éjszakára szóló foglalásokban mérte a portál, de részarányukat tekintve továbbra is az egy éjszakára igénybe vett szállások voltak a legkelendőbbek.

Drávai-Mészáros Judit, a szallas.hu marketingmenedzsere ismertette, tovább nőtt a belföldi apartmanok és vendégházak népszerűsége az idén, az átlagos utazók 35 382 forintot költöttek egy alkalommal, ez az összeg 10 százalékkal több, mint 2017 első negyedévében.

A szakértők szerint nyilvánvaló, hogy az embereknek egyre több pénze van, hiszen a legnagyobb emelkedést a költésekben a 150 és a 200 ezer forint közötti értékben megrendelt szállásszolgáltatásoknál mérték, és azt is megállapították, hogy az előző évhez képest valamivel ritkábban használták a Szép-kártyákat fizetéskor a hotelekben, ám ezekben az esetekben a korábbiaknál jóval magasabb összegről szólt a számla, amelynek átlagos értéke meghaladta az 53 ezer forintot.

A magyarok körében keresettek voltak a termálvizes helyekre szóló pihenések: a tíz legnagyobb vendégforgalmat realizáló település több mint fele fürdőváros is egyben.

Tavaly óta már nemcsak szállást, de a pihenőhely közelében elérhető turisztikai szolgáltatásokat is ajánlunk; megnőtt az igény az élményeket kínáló utazások iránt. Az első negyedévben az egri vár volt a legvonzóbb attrakció, illetve a gyógyulást is szolgáló termálfürdők ajánlatait választották a legtöbben "

– mondta Drávai-Mészáros Judit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére