Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tovább nőtt az átoltottság Magyarországon

888.hu, MTI

2021.11.18. 17:40

A kormányzati honlapon azt írták: a 12 év feletti lakosság átoltottsága 68,4 százalékos, de mindenhol vannak még olyanok, akik nem kérték a vakcinát. Az oltatlanokat különösen várják az oltási akcióhéten.

 

A közlemény szerint továbbra is Pest megyében a legmagasabb az átoltottság, 74,2 százalék azoknak az aránya, akik már megkapták a koronavírus elleni vakcinát, majd Fejér megye (70,9 százalék) és Budapest (70,3 százalék) következik. Hozzátették, hogy a Dunántúlon magasabb az átoltottság mértéke.

Ez az arány Jász-Nagykun Szolnok (60 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplén (62 százalék) és Hajdú-Bihar (62,5 százalék) megyében a legalacsonyabb – ismertették.

A kormányzati portálon továbbra is azt kérik, hogy aki még nem vette fel az oltást, tegye meg.

Az oltás minden megyében egyformán elérhető a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál is”

– írták.

Azoknak, akik korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják, akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik adag vakcinát kérik.

Felhívták a figyelmet, hogy az oltási akcióhét (november 22–29.) alatt akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni a kórházi oltópontokra, valamint egyes megyékben rendelőkbe is. Ez esetben a regisztrációt a helyszínen végzik el, az oltás beadása érkezési sorrendben történik.

Az akcióhét oltópontjainak listája megtalálható a koronavirus.gov.hu oldalon.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére