Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tovább gyengült az ellenzék

Bertha László

2018.09.12. 16:21

Szeptemberre tovább csökkent az ellenzéki pártok támogatottsága, miközben a Fidesz-KDNP stabilan õrzi vezetõ pozícióját mind a teljes népesség, mind pedig a biztos szavazó pártválasztók körében.

A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a Fidesz-KDNP továbbra is a legmagasabb társadalmi támogatottsággal rendelkező politikai erő Magyarországon.

Egy most vasárnapi választáson a teljes népesség 36 százaléka adná szavazatát a kormányzó pártokra. Az ellenzéki oldalon látható bizonytalanság és átrendeződés újabb jele, hogy az MSZP-Párbeszéd támogatottsága tovább csökkent (jelenleg 7 százalék), így ismét a Jobbik áll a második helyen a pártok rangsorában 8 százalékkal. Tovább gyengült az LMP is, a teljes népesség körében a párt támogatottsága 3 százalékra esett. Ebben a közegben a DK-ra 4 százalék, egyéb pártokra 7 százalék szavazna, a bizonytalanok aránya pedig jelenleg 35 százalék.

A kormánypártok előnye a biztos szavazó pártválasztók körében is jelentős, szeptember elején 53 százalékon áll a pártszövetség. A Jobbik támogatottsága 14 százalék, az MSZP-Párbeszédé 13 százalék. A DK-ra a biztos szavazó pártválasztók 7 százaléka, az LMP-re 5 százaléka szavazna, más pártokat ezen a bázison 8 százalék választana.

Módszertan: A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást végzett 2018. szeptember 3. és 10. között, amelynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,1 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére