Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Totális bukás a multikulti

888.hu

2017.09.22. 15:58

A történelem bebizonyította, hogy a kevert kultúra nem mûködik, így kár erõltetni. Minderrõl Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezetõ kutatója beszélt a Kossuth Rádióban.

A közel-keleti társadalmakban azt látjuk, hogy az iszlám csak akkor tud együttműködni más vallással, felekezettel és népcsoporttal, ha egy erős központi hatalom határozza meg a szabályokat”

– hangsúlyozta Speidl Bianka.

A kereszténység és az iszlám együttélésével kapcsolatos történelmi tapasztalatot a nyugat-európai országok figyelmen kívül hagyták, a sokszínűséget megpróbálták ötvözni a szabadságjogoknak egy liberális felfogásával, amely szerint mindenki teljes mértékben autonómiát élvez – mondta a szakértő.

Speidl Bianka elmondta, hogy azok a kérdések, hogy bizonyos közösségek milyen értékrend szerint élnek és milyen elképzelései vannak a többségi társadalommal való együttélésről, mind a magánszférába tartoztak, ez pedig a biztonsági helyzet kritikussá válásához vezetett Nyugat-Európában. A kutató szerint ezek az országok nem veszik figyelembe azokat a tanulságokat, amelyeket a gyarmati múltból lehetne levezetni.

Nagy-Britannia esetében azt látjuk, hogy azokat a tapasztalatokat, amelyeket a múltból levonhatott volna, teljes mértékben lecserélte egy szavazatszerző, liberális megközelítés. Ezt a fajta multikulturalizmust a munkáspárt dolgozta ki és vezette be a kilencvenes években”

– magyarázta a szakértő.

Hozzátette még, hogy:

Franciaországban viszont szegregálják az olyan csoportokat, mint a muszlimok, akik számára a vallás az elsődleges, ezáltal pedig ellenérzést váltanak ki belőlük, ami erősíti a radikális tendenciákat”.

Egyelőre nincs olyan recept, ami bevált volna, hiszen vallási alaptételeiből adódik az, hogy az iszlám elutasítja az integrációt és önmagához alakítja a környezetét – magyarázta Speidl Bianka. Elmondta azt is, hogy gyökeresen meg kellene változtatni a jogi keretrendszereket, melyek a kisebbségek működését szabályozzák Európa-szerte.

A szakértő szerint jelenleg nincsenek olyan keretek, amelyek hosszú távon egyben tartanák a nyugat-európai társadalmakat, ezért azok széttöredezettek maradnak, később pedig működésképtelenné válnak:

Az iszlám esetében a kisebbségek pontosan tudják, mit akarnak, erős védekezési mechanizmusuk van, valamint egyfajta önelhatárolódási tende.nciát mutatnak évtizedek óta”.

Azt is elmondta, hogy a muszlimok lassan a többségi társadalom fölé nőnek, és így ők szabhatják meg az értékrendeket. Hozzáfűzte, hogy ha a beáramlás folytatódik és a migránsok elosztása megvalósul, akkor Európa néhány évtizeden belül elveszítheti azt a jellegét, amit több mint ezer évvel ezelőtt kialakított és azóta megőrzött.

(hirado.hu)

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A román csendőrség újabb bírságot szabott ki az úzvölgyi temetőt védő székely élőlánc miatt

A román csendőrség újabb bírságot szabott ki az úzvölgyi temetőt védő székely élőlánc miatt

A Kovászna megyei önkormányzat alelnökéhez hasonlóan Hargita megye önkormányzatának elnökét, Borboly Csabát is megbírságolta 3 ezer lejre (204 ezer forint) a román csendőrség az úzvölgyi katonai temetőnél június 6-án szervezett békés tüntetés miatt.

Migránspárti freskóval „díszítették” ki Párizst

Migránspárti freskóval „díszítették” ki Párizst

Jövőhéten lesz ugyanis a menekültek nem hivatalos világnapja.

Rengetegen érdeklődnek a babaváró hitel iránt

A babaváró hitelről közölt fontos részleteket Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár a Magyar Nemzetben. Az interjúból kiderült az is, hogy rengetegen érdeklődnek a konstrukció iránt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére