Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Toroczkai: már rég ki akarnak szorítani a Jobbikból

Tóth Dalma

2018.05.28. 08:08

A jobbikos ásotthalmi polgármester a Magyar Idõknek adott interjút, amelyben kifejtette, hogy a pártot háttéremberek irányítják, de elmondta azt is, hogy ennek ellenére eddig miért nem volt hajlandó otthagyni a Jobbikot.

Toroczkai László új platformot alapított több jobbikos polgármesterrel, amelyet a párt elnöksége illegitimnek tart, ezért etikai és fegyelmi eljárást kezdeményeztek ellene. Az ásotthalmi polgármester ezzel kapcsolatosan megjegyezte, hogy a bizottságban ott ül többek között Vona Gábor testőre és Szabó Gábor édesapja, ezért nem sok jóra számít, de az új platformot nem fogja feladni.

Szerinte a Jobbik vezetése már rég eldöntötte, hogy őt ki kell szorítani a pártból.

Azok, akik a Jobbikot vezetik, már régen eldöntötték, hogy engem ki kell szorítani a pártból. Az, amit most látunk, csupán a színjáték utolsó felvonása"

— mondta.

Megjegyezte, hogy korábban Novák Elődék is alapítottak egy platformot, de az akkor senkit sem zavart. Most viszont meg sem hallgatták őt, hogy mit szeretne, amikor az elnökség döntött.

Kifejtette, hogy habár a Jobbikban alelnökként tevékenykedett, soha semmibe nem avatták be, minden stratégiai döntésből kihagyták, azokról csak a híradásokból értesült. Arról is a sajtóból szerzett tudomást, hogy a Jobbik nem szavazta meg az alaptörvény-módosítást.

Rá kellett jönnöm, hogy van egy belső kör, akik minden döntést meghoznak, és én soha nem kellettem ebbe a körbe, mert sosem bíztak bennem annyira"

— mesélte.

Toroczkai állítja, hogy azért kérték fel alelnöknek, mert a pártnak  jól jött a népszerűsége, de ő nem akart egy biodíszlet lenni, amit a Jobbik is észrevett.

Kiderült, hogy Vona Gábor arra kérte őt korábban, tegyen úgy, mintha közös döntést követően lemondana, de Vona meggondolta magát, mert rájött, hogy a Jobbik emiatt veszteségeket szenvedne el, ezért visszakozott.

Elmondta azt is, nem ért egyet azzal, hogy a politikusok vélt vagy valós politikai hovatartozás alapján bojkottálják a médiumokat. Szerinte a választópolgároknak tartoznak annyival, hogy kellemetlen és kemény kérdésekre is választ adjanak. 

Azt nem tudom elfogadni, hogy Kálmán Olga műsorában megjelenni a Jobbik vezetése részéről teljesen rendben van, ha viszont a Magyar Időknek adok interjút, akkor mocskos szemét hazaáruló vagyok"

— mesélte.

Beismerte, hogy az elmúlt években Simicska Lajos minden médiafelületét odaadta a Jobbiknak, de a párt nem ment vele sokra.

A Jobbik vezetése arra sem volt képes nyolc év alatt, több milliárd forint költségvetési támogatásból, hogy felépítsen egy televíziót, főleg úgy, hogy párton kívüli támogatók is akadtak volna"

— jegyezte meg

Kifogásolta, hogy a párt egyre-másra azt ismételgeti, jobb eredmény értek el az országgyűlési választáson, mint négy évvel ezelőtt. Hiszen ameddig 2014-ben 20,5 szereztek, addig most csak 19 százalékot kapott a Jobbik listája, ráadásul nagyon sok olyan szavazó voksolt a Jobbikra, akik soha többé nem fognak, közben pedig a nemzeti érzelmű szavazókat is elvesztették — fejtette ki.

Toroczkai szerint az újonnan alapított platformnak nagy szerepe lehet ezen szavazók visszaszerzésében, mert ők tovább tudják vinni a Jobbik eredeti szellemiségét.

Nehezményezte, hogy amíg ő a déli határon küzdött a migráció ellen, addig úgy érezte, Vona Gábor egyáltalán nem tartotta fontosnak ezt a problémát, a párt akkori elnökségének többsége és Vona sem támogatta a kerítés megépítését.

Elmondta, hogy a Jobbikon belül nyílt lejárató, karaktergyilkos kampány indult ellene. A párt erre külön Facebook-oldalakat hozott létre, és beindult a suttogó propaganda, körbetelefonálgatások folytak ellene. A most megválasztott alelnökök pedig a turnéjukon rágalmazták, beszéltek ellene. A Jobbik vezetésének többször is jelezte, hogy a párt pénzéből dolgozó személyek vesznek részt ezeknek az oldalaknak a szerkesztésé­ben, de senki sem foglalkozott vele. Ez volt az ára annak, hogy Hegedűsné Kovács Enikő, Bana Tibor és Stummer János alelnök legyen — fogalmazott.

Szerinte az ellene induló kommunikációs kampányban főszerepet játszott Radnai László, "aki kommuniká­ciós igazgatóként kezdte, de az elnökségi üléseken rendre megjelent, sőt a mostani frakció megalakulásakor is ott ült."

Kifejtette, hogy Radnaira a kongresszusi beszédében is kitért, valószínűleg ezért nem hozta nyilvánosságra a Jobbik a felvételt, de fel szerette volna nyitni a tagság szemét, hogy ők is lássák, valójában ki az a Radnai és mekkora befolyása van. Nem tartom kizártnak, hogy a háttérből fog tanácsokat adni a jövőben, mert miattam már vállalhatatlanná vált a személye — közölte.

Elárulta azt is, hogy a Zsúrpubit Vona Gábor családi barátja, Béres Ferenc gründolja, mindennek ellenére a lapnak semmi köze a Jobbik szellemiségéhez, ráadásul azon keresztül is folyamatosan megpróbálják lejáratni őt.

Azt is sajnálatosnak tartja, hogy a Jobbik beállt Márki-Zay Péter mögé, miközben az új hódmezővásárhelyi polgármester "Botka Lászlóval ebédelt együtt, és hozzá rohant európai uniós zászlót csókolgatni." A Jobbik annak ellenére támogatta őt, hogy Márki-Zay kifejtette, mindenféle elv, eszme nélkül össze kell fogni az ellenzéknek, minden párttal együtt kell működni, csak két ember nem fér ebbe bele, az pedig Gyurcsány Ferenc és én — mondta Toroczkai.

A Jobbikból azért nem lépett ki, mert sok munkája van benne, és ezt nem akarja könnyen odaadni azoknak, akik elkezdtek szembefordulni azokkal az elvekkel, amelyeket ők a kezdetektől vallottak.

Azt mondják, hogy a radikálisok alakítsanak új pártot, szerintem viszont azok alakítsanak új pártot, akik balliberális irányba viszik a Jobbikot, mert az eredetileg a nemzeti radikálisok pártja volt"

— fejtette ki.

Hozzátette, hogy Vona Gábor sohasem volt ott közöttük az első sorban, ha veszélyes helyzetben voltak. Például amikor 2007 októberében Gyurcsány Ferenc beszéde ellen tüntettek, Vona Gábor közölte, hogy ő nem tart velük, és elment egy kávéházba.

Mirkóczki Ádám azon kijelentésével kapcsolatosan, miszerint a 2010 előtti retorika nem volt igaz, megjegyezte, hogy "több ember van a vezetésben: van, aki 2010 előtt nem mondott igazat, és van, aki most nem mond igazat."

Toroczkai az interjú végén hozzátette, hogy mivel a politikában bármi elképzelhető, nem tartja kizártnak, hogy Vona Gábor idővel visszatér, és majd újra a kezébe akarja venni a Jobbikot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére