Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Töretlenül növekszik itthon a házasságkötések száma

Sümeghi Lóránt

2017.12.16. 11:38

Az elmúlt hat évben csaknem másfélszeresére emelkedett a házasságkötések száma - írja a Magyar Idõk a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett adatokra hivatkozva.

A lap szerint csaknem 52 ezerre emelkedett a házasságkötések száma 2016-ban a 2010-ben regisztrált 35 ezerről. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a házasságkötések számának az 1970-es évek közepétől tartó jelentős csökkenése 2010-ben érte el mélypontját, annak ellenére, hogy eközben a házasságkötésre potenciá­lisan alkalmas párok száma jelentősen nőtt.

A KSH felmérése azt is megállapította, hogy az elmúlt hat évben valamennyi életkorban jelentősen nőtt a házasságkötések száma, de az átlagosnál nagyobb mértékben – több mint másfélszeresére – a harmincas éveik elején járó nők és férfiak döntöttek úgy, hogy hivatalosan is megerősítik kapcsolatukat.

A lap hangsúlyozza, nem történt ugyanakkor változás a nők és férfiak házasságkötési gyakoriságának életkor szerinti profiljában, a menyasszonyok átlagosan 2,8 évvel fiatalabb életkorban mondják ki a boldogító igent, mint a vőlegények.

Az elemzés szerint a fiatalok tovább tanulnak, előbb munkát vállalnak, egzisztenciát teremtenek, és csak ezt követően szánják rá magukat a családalapításra, ezért iskolai végzettség szerint különbözik az először házasságra lépők átlagos életkora. A KSH megállapította, hogy 2010-től hat esztendőn át csaknem kétszeresére emelkedett az egygyermekes, és több mint két és félszeresére nőtt a kettő, a három vagy ennél több gyermekkel rendelkező és házasodni szándékozó párok aránya.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére