Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tõkés László: az EU szemet huny a továbbélõ kommunizmus bûnei felett

Horváth Tamás

2019.03.05. 13:28

A fideszes európai parlamenti képviselõ Brüsszelben nyilatkozott az MTI-nek.

Észbontó, hogy miközben az Európai Unió "nótáztatja" Magyarországot és Lengyelországot, gazdasági meggondolásból és stratégiai érdekből hajlamos szemet hunyni a továbbélő kommunizmus diktatúráiban tapasztalható nemzeti és emberi jogi sérelmek felett – jelentette ki Tőkés László kedden.

A fideszes európai parlamenti képviselő az észak-koreai emberi jogi helyzettel foglalkozó, az Európai Parlamentben tartott konferenciát követően az MTI-nek adott nyilatkozatában hangsúlyozta, a kommunista diktatúrákban tapasztalható emberi jogi és kisebbségi helyzet állandó lelkiismereti és komoly politikai kérdése az Európai Uniónak.

Véleménye szerint a posztszovjet világból érkezőknek az Európai Unió élő lelkiismereteinek kell lenniük, hogy az unió ne feledje: a kommunizmus ugyan megbukott, de közelről sem mondható el, hogy az emberiség és az emberiesség elleni bűnöket napi szinten elkövető totalitárius világrendszer már a vége felé járna.

Kiemelte, az észak-koreai emberi jogi helyzettel foglalkozó konferencia egyebek mellett azt kifogásolja, hogy a Washington és Phenjan között megkezdett tárgyalások során háttérbe szorulnak az emberi jogok.

Semmilyen látványos közeledés nem feledtetheti azt, hogy Észak-Koreában a legsötétebb totalitárius diktatúra létezik"

– fogalmazott.

Aláhúzta, hogy a Koreai-félszigetet érintő változások és a nukleáris leszerelés irányába tett erőfeszítések közepette Észak-Korea továbbra is az egyik leginkább izolált és kegyetlen diktatórikus rendszer. Phenjan továbbra is súlyos emberi jogi jogsértéseket követ el, a politikai elnyomás folytatódik. A Kim-dinasztia évtizedek óta tartó diktatúrája több millió észak-koreai ember életét követelte.

A képviselő kijelentette, a jelenleg is működő internáló- és munkatáborok működése is indokolja, hogy nem szabad elaludni hagyni az észak-koreai emberi jogok ügyét. Mivel az Európai Parlament nem foglalkozik kellő hangsúllyal az emberi jogok helyzetével Észak-Koreában, ébren kell tartani úgy a világ politikusainak, mint az Európai Unió lelkiismeretét.

Az emberi jogok megsértésének felszámolása és az elszámoltathatóság biztosítása nélkül a Koreai-félszigeten nem lehet megnyugtató megoldást találni. Fontos a tudatosság növelése és a kérdés napirenden tartása"

– tette hozzá Tőkés László.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán ismét felmosta a padlót az ellenzékkel

Orbán ismét felmosta a padlót az ellenzékkel

Hiába bátorodott fel az ellenzék, a szellemi nívó szemlátomást ugyanaz maradt. A méltó válaszok nem maradtak el a magyar kormányfő részéről.

Ezért fog pozíciókat osztogatni Gyurcsány embereinek Karácsony

Ezért fog pozíciókat osztogatni Gyurcsány embereinek Karácsony

A kampányban nyújtott segítségért az MSZP és a DK is követelni fogja a jussát.

Orbán Viktor: a kormány a legfontosabb kérdésekben megerősítést kapott

Orbán Viktor: a kormány a legfontosabb kérdésekben megerősítést kapott

Az Országgyűlés hétfőn délután 1 órától kéthetes üléssel kezdte meg őszi munkáját, Orbán Viktor napirend előtt szólalt fel.

Orbán Viktor levelet írt a fideszes önkormányzati képviselőknek

Orbán Viktor levelet írt a fideszes önkormányzati képviselőknek

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke levélben fordult a kormánypártok új önkormányzati képviselőihez és polgármestereihez, azt kérve tőlük: saját településükön, ha ellenzékben dolgoznak is, azt támogassák, ami jó az adott városnak vagy falunak – közölte az Origo a Bereznai Csaba képviselő által a közösségi oldalán nyilvánosságra hozott levél alapján hétfőn.

Charlie, a láncfűrészes

Charlie, a láncfűrészes

Hollywood nem pusztán klisékkel dolgozik, de cenzort telepített mindannyiunk agyába, ott vicsorog, onnan ítélkezik, és amit a politikailag korrekt tucatítélkezéssel kivet belőlünk, az nem is létezik.

A boszniai Bihács polgármestere megvonja a támogatást az illegális bevándorlóktól

Suhret Fazlic a válságintézkedések között említette, hogy a városi vízmű nem fog napi 20 ezer liter vizet szállítani a migránstáborba – közölte az M1 hétfő reggeli műsorában a Bihácsról bejelentkező tudósító.

Ébredjetek már fel fiatalok!

Ébredjetek már fel fiatalok!

Igen, hozzátok beszélek, akik jókat derültök egy „szemkilövető” Gyurcsány Ferencen, ámuldoztok, hogy milyen menő, miközben ízléstelenebbnél ízléstelenebb módon gúnyoljátok ki azt, aki tesz is értetek valamit. Tudatlanság ez? Nem hiszem. Csupán megvezetés. Ez nekik nagyon jól megy.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére