Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több tízezer átjelentkező és szavazatszámláló lesz a vasárnapi voksoláson

Ányos Miklós

2019.10.11. 11:30

Közel harmincezren nem a lakóhelyükön szavaznak az önkormányzati választáson.

Több mint 29 ezren jelezték szerda délutánig, hogy a vasárnapi választáson nem az állandó lakóhelyükön, hanem a bejelentett tartózkodási helyükön kívánnak szavazni, közölte a Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán. Az öt évvel ezelőtti voksoláson 18 ezer átjelentkezéssel szavazó volt, aki nem a lakóhelyén adta le voksát. A vasárnapi voksolásra csak az jelentkezhetett át másik településre, aki a választás kiírása előtt legalább harminc nappal, tehát június 26-ig létesített tartózkodási helyet, és a tartózkodási helye legalább a szavazás napjáig érvényes. Az átjelentkezési kérelmeket október 9-én 16 óráig kellett benyújtani, ezt a csütörtök reggeli adatok szerint összesen 29 117-en tették meg. Az átjelentkezők annak a településnek a jelöltjeire szavazhatnak, ahová átjelentkeztek.

címer, EGYÉB TÁRGY, FOTÓ ÁLTALÁNOS, HÉTKÖZNAPI, magyar címer, nemzetiszín szalag, szavaz, szavazás, szavazófülke, szavazóurna, SZIMBÓLUM, TÁRGY

A szavazatszámlálókkal kapcsolatban is tájékoztatást adott a Nemzeti Választási Iroda. Több mint huszonötezer delegáltat jelentettek be a választási bizottságokba a jelöltek és a jelölőszervezetek. A vasárnapi önkormányzati és nemzetiségi választásra a jelöltek és jelölőszervezetek múlt hét péntekig jelenthették be delegáltjaikat a választási bizottságokba. A csütörtöki adatok szerint 25 449 delegáltat jelentettek be, kevesebbet, mint öt éve, akkor ez a szám 33 ezer volt. A 10 278 szavazatszámláló bizottságba és az egyszavazókörös településeken a helyi választási bizottságba két-két tagot lehetett delegálni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére