Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több száz milliós haszonra tehetett szert a fővárosi ingatlanmutyi egyik vevője | TÉRKÉP

888.hu

2021.12.01. 14:35

Közben a 888.hu térképen mutatja azokat az ingatlanokat, amelyek címeit Anonymus hozta nyilvánosságra a minap.

 

A Magyar Nemzet beszámolója szerint az úgynevezett jutalékos rendszerben működtetett fővárosi ingatlanmutyi egyik szereplője rögtön dupla áron próbált túladni egy 256 millió forintért megvásárolt telken.

Az Istenhegyi úti 844 négyzetméteres telek is korrupciós módon cserélhetett gazdát.

A lap szerint az úgynevezett jutalékos rendszerben működő fővárosi ingatlanmutyi eladói és vásárlói oldalának egyaránt busás hasznot hozhatnak a korrupciós tranzakciók. Az Anonymus által közzétett hangfelvételekből már korábban kiderült, hogy a mások mellett Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes közreműködésével üzemelő rendszerben a vételár 10 százalékát kitevő jutalékért vagyis csúszópénzért személyre szabott pályázatokat írnak ki több száz milliós, illetve többmilliárdos ingatlankora. A kért összeget kéz alatt leszurkoló pályázó így teljesen biztosra veheti, hogy ő nyeri el az ingatlan vételi jogát.

Most az derült ki, hogy a korrupciós módon megszerzett ingatlanokat akár többszörös áron értékesíthetik tovább.

Kedden reggel Anonymus újabb felvételt hozott nyilvánosságra, amelyben 13 olyan ingatlant nevezett meg, amelyet a főváros feltételezhetően áruba bocsátott.

Ezek egyike a XII. kerület, Istenhegyi út 62., amely egy 844 négyzetméter területű „kivett beépítetlen terület”.

A főváros honlapja szerint a Nagy-Verecke Property Kft. vette meg az ingatlant bruttó 256,5 millió forintért. Nem sokkal azután, hogy 2020. október 16-án a cég neve került a tulajdoni lapra, több mint a vételár duplájáért kezdték árulni az ingatlant.

A Magyar Nemzet szerint a Magyar Kétfarkú Kutyapárt szúrta ki, hogy idén januárban a telket 1,5 millió euróért akarták továbbértékesíteni, ami akkori árfolyamon mintegy 540 millió forintot tett ki. Hogy végül elkelt-e az ingatlan, illetve hogy mennyit fizettek érte, azt nem tudni, ugyanis Magyarországon a magánszereplők közti ingatlaneladások szerződései nem nyilvánosak.

A Nagy-Verecke Property Kft.-ről azt tudni, hogy 2019 februárjában alapították, s fő tevékenysége a saját tulajdonú ingatlan adásvétele. A cég székhelye jelenleg a II. kerületi Gárdonyi Géza út egyik házának pincéjébe van bejegyezve. A cég nettó árbevétele 2019-ben és 2020-ban is nulla forint volt, vagyis addig nem végzett érdemi tevékenységet. A kft. jegyzett tőkéje a kezdeti 3 millió forintról 2020. december 18-án közel 90-szeresére, 259,5 millió forintra ugrott. Az elképesztő tőkeemelés mértéke megegyezett a fővárosi önkormányzat által eladott ingatlan vételárával. A cég tulajdonosa a Redimmocorp Ingatlanfejlesztő Zrt., amelynek vezérigazgatója egyben a Nagy-Verecke Kft. ügyvezetője is. A Redimmocorp egyébként Pálos Titusz Zoltán ingatlanmogul érdekeltségébe tartozik.


Mint arról a 888.hu is beszámolt, kedden újabb videóval jelentkezett az Anonymus-maszkos alak.

Ezen a felvételen

az álarcos alak 13 olyan ingatlant nevezett meg, amelyeken fű alatt adhatott tovább a főváros.

Anonymus a lista bemutatását követően hozzátette: „Aki most befektetne, ne örüljön meg nagyon, ugyanis nem mindenki számára nyitottak a lehetőségek.” Mint fogalmazott: „Konkrétan nagyon le van szűkítve, hogy kinek él az ajánlat.”

A térképen világosan látszik, hogy Budán és Pesten is vannak olyan ingatlanok, amelyek a főváros baloldali urainak botrányában feltűnnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

„Abortuszkereső” weboldalt támogat Joe Biden

„Abortuszkereső” weboldalt támogat Joe Biden

A portálon főként gyermekeknek adnak tanácsokat.

Németországban bevezethetik a nem megválasztásának jogát

Németországban bevezethetik a nem megválasztásának jogát

Tizennégy éves kortól mindenki szabadon megváltoztathatja majd a nemét és a keresztnevét Németországban egy formálódó törvénytervezet szerint, amelyet csütörtökön mutattak be.

Véleménye miatt cenzúrázta Dr. Jordan Peterson pszichológust a Twitter

Véleménye miatt cenzúrázta Dr. Jordan Peterson pszichológust a Twitter

A Twitter cenzúrázta a kanadai pszichológust és bestseller-írót miután az eredeti nevén említette Ellen Page „transznemű színésznőt”, aki ma már „Elliot” néven szerepel, és férfiként azonosítja magát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére