Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több országban is összefogtak a pártok a járvány miatt

Ányos Miklós

2020.04.01. 09:58

Több országban is összefogott a kormány és az ellenzék a koronavírus-járvány leküzdése érdekében, Magyarországon nem ez a helyzet – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerda reggel az M1 csatornán.

Belgiumban, Spanyolországban, Izraelben és Romániában is azt hangsúlyozzák, hogy a járvány miatt félre kell tenni a politikai ellentéteket, eközben Magyarországon az ellenzéki pártok továbbra sem hajlandóak a kicsinyes politikai érdekeiket félretenni.

A magyar ellenzék a múlt héten megakadályozta, hogy a koronavírus-törvényt gyorsított eljárásban elfogadják, most pedig nemet nyomtak a jogszabályra a szavazáskor. Meglepőnek nevezte az ellenzék magatartását, hozzátéve, társadalmi közmegegyezés van arról, hogy a kormány ominózus intézkedései fontosak és hatékonyak, hiszen még az ellenzéki szavazók is azon az állásponton vannak, hogy ezeket be kell tartani.

Tehát ebből a szempontból teljesen érthetetlen, hogy az ellenzéki pártok miért mennek szembe a társadalmi akarattal, a saját választóik akaratával.

Az ellenzéki viselkedés mögött Deák Dániel szerint az állhat, hogy attól félnek, a kormány sikeres válságkezelésének hatására nőni fog a kabinet támogatottsága, ezért igyekeznek a napirendet áttolni valamiféle demokráciavitába.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére