Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint száz millió forint értékben írt alá szerződéseket Jakab a frakcióvezetés beleegyezése nélkül

888.hu

2022.08.04. 11:10

A frakcióvezetés tudta és beleegyezése nélkül először mintegy 103 millió forint értékben kötött szerződéseket Jakab Péter, a következő körben viszont már nem fogadta be a 83 millió forint értékben kötött szerződéseket az Országgyűlés Hivatala – tudta meg a Telex.hu.

 

A Jobbik volt elnöke mintegy nyolcvanmillió forintot próbált kijuttatni a pártból, néhány nappal azelőtt, hogy leváltották a párt frakciójának éléről. A Telex cikke nyomán most azonban kiderült, hogy Jakab mesterkedése már nem az első, hanem a második pénzszerzési akció volt.

A Jobbik tájékoztatása szerint ugyanis Jakab Péter először mintegy 103 millió forint értékben kötött szerződéseket, amely által négy évre bízott meg olyan alkalmazottakat, akik a párt szerint Jakabhoz, de leginkább az asszisztenséhez, Molnár Enikőhöz kötődnek.

Mint kiderült, a frakció tagjai csak azután szereztek tudomást a történtekről, hogy a hivatal már befogadta a szerződéseket, az ügyletet azonban sikerült meghiúsítani. A képviselőcsoport tagjai visszavonták azt a képviselőknek járó pénzügyi keretet, amelyről korábban lemondtak a frakció javára, és amelyből a frakció mellett dolgozók bérét fizették volna. Így amikor a bukott elnök pár nappal később újabb szerződéseket akart leadni az Országgyűlés Hivatalának nagyjából 83 millió forint értékben, kiderült, hogy nincs mögöttük fedezet.

Érdemes megemlíteni, hogy az egyik megbízott nem más, mint a „judapestező” Bíró László lett volna, akivel a Jobbik szerint Molnár Enikő tanácsára Jakab szerződött volna. A borsodi politikus a következő négy évben közel 13 millió forintot kapott volna a szolgálataiért, ha nem lépnek közbe a képviselők.

A Telex megkeresésére Bíró is megerősítette, hogy Jakab leváltása előtt folyamatban volt a szerződéskötés, sőt kiderült az is, hogy ő már eddig is tanácsokat adott Jakabnak és a pártnak.

„Péterrel jó munkakapcsolatunk van. Ő úgy gondolta, hogy ezt valamilyen formában szeretné díjazni, mivel nagyon sok időt elvesz az életemből ezeknek a munkáknak az elvégzése” – nyilatkozta a politikus, azt azonban tagadta, hogy 13 millió forintról lett volna szó. Véleménye szerint nem az ő aprópénzükről kellene beszélni, hanem azokat a szerződéseket kellene megnézni, amit a Jobbik vezetése köt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére