Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint 5 millióan már a második oltást is megkapták

888.hu

2021.07.06. 10:00

32 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 2 idős, krónikus beteg a hétfői napon.

 

A beoltottak száma 5 513 327 fő, közülük 5 072 024 fő már a második oltását is megkapta.

32 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 294 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 998 fő.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 740 327 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 37 969 főre csökkent. 125 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

A koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt több korlátozás feloldásának újabb szakasza lépett életbe az 5,5 millió beoltott elérését követően.

A kórházak és szociális intézmények kivételével megszűnt a kötelező maszkviselés az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Védettségi igazolvány nélkül is szabad a belépés a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra. Megszűntek az üzletekre vonatkozó korlátozások (a 10 nm/vásárló, és a távolságtartási szabály).

Az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is – automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére