Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint 5 millió forintot költöttek Jakabék Orbán-ellenes Facebook-kampányra

HKJ

2020.04.02. 18:00

A koronavírus-járvány közepén az emberek elsöprő többségének támogatását élvező kormány eddig nagyon is eredményes védelmi intézkedéseit az ellenzéki politika egyik legellenségesebb képviselője, a jobbikos Jakab Péter támadja a leghevesebben.

 

A 2020. április 2-án „Több mint 5 millió forintot költöttek Jakabék Orbán-ellenes Facebook-kampányra” címmel megjelent cikkünkben Volner Jánosra hivatkozva valótlanul híreszteltük, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom több mint 5 millió forintot költött el a cikkünk megjelenése előtt egy hét alatt a kormány védelmi intézkedéseivel kapcsolatos Facebook-kampányra. A valóság ezzel szemben az, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom által erre a célra elköltött összeg az általunk írtak huszadát sem érte el.

Gyűlölködését akár mantrázhatná Gyurcsány Ferenc is, ma már úgy sincs semmi különbség a két párt ideológiája között. Bármit tegyen is az Orbán-kormány a járvány ellen, az nekik sosem lesz elég. Bizalmatlanságot keltenek, elégedetlenséget szítanak, vagyis a vírus oldalára állnak. Az összefogás, a közös fellépés elősegítése eszükbe sem jut. Abban bíznak, hogy a zavarosban halászva majdcsak az ölükbe pottyan a hatalom valahogy. Sok millió ember bízik benne, hogy nem fog.

Ezekben a vírusgazdag időkben jelentetett meg egy politikai elemzést Volner János, a Jobbikot otthagyó független országgyűlési képviselő Facebookján. Ebből idézünk:

„A Jobbiktól az MSZP-ig terjedő ellenzék mára teljesen eldékásodott: ha Gyurcsány Ferenc nemet mond mindenre és bármire, akkor úgy érzik, nekik is ezt kell tenniük. Ha otromba szavakkal szidalmazza Orbánt, akkor ebben kelnek vele versenyre. A Jobbikkal kiegészült balliberális oldalon a DK-n kívül gyakorlatilag senki nem csinál már politikát: minden párt DK-bb akar lenni a DK-nál. Csakhogy ami egy idős, gyakorlatilag kizárólag posztkommunistákból álló szavazótábornál identitásképző elemként az »O1G mindörökké« jegyében beválik, az nem feltétlenül jelent megoldást mások, például a XXI. századiságukat hangsúlyozó pártok, a Momentum, a Párbeszéd, az Jobbik, vagy az LMP számára.

A Fidesz népszerűsége emelkedik, a balliberális nagykoalícióra pedig rázúdult a népharag. A pártvezetők érzik már, hogy hatalmas a gáz, a Jobbik egy hét alatt csak Jakab Péter Facebook-oldalán több mint 5 millió forintot költött el válságkommunikációra és a jó ég tudja, mennyit telefonos kampányra. Próbálják menteni, ami még menthető. Hogy stílusos legyek: ezt már elk*rtátok, fiúk. Nem kicsit, nagyon. Együtt, Ferivel.”

Nem újdonság, de nem árt tudatosítani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére