Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Négyezernél több új fertőzöttet regisztráltak, 758 ezer a beoltottak száma

888.hu

2021.03.03. 09:27

136 beteg elhunyt.

Folyamatosan zajlik az oltás, már 758 037-en kapták meg a vakcinát, közülük 253 368-an már a második adagot is – írja a koronavirus.gov.hu.

A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma.

4211 új fertőzöttet tartanak nyilván, ezzel a járvány kezdete óta 439 900 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 136, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 324-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 326 215, de az aktív fertőzöttek száma is 98 361 főre emelkedett. 6367 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 622-en vannak lélegeztetőgépen. Továbbra is érvényben vannak a védelmi intézkedések, és szigorúbbak lettek az utazási szabályok. Annak érdekében, hogy minél többen minél előbb megkapják az első adag vakcinát, módosult az oltási stratégia. A következő egy hét oltási terve: folytatódik a regisztrált idősek oltása a háziorvosoknál (250 ezer kínai és 31 ezer Moderna-vakcinával). 114 ezer Pfizer-vakcinát a kórházi oltópontokon adnak be az időseknek. 74 ezer 60 év alatti krónikus beteget kórházi oltópontokra hívnak be SMS-ben a hétvégére, ők AstraZenecát kapnak.

Számos európai országhoz hasonlóan hazánkat is elérte a járvány harmadik hulláma. A brit vírusmutáns egész Európában és már a magyar városokban is gyorsan terjed, több embert fertőz meg, és növeli a betegek számát. A járvány újra felszálló ágban van, ezért kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Az oltás életet ment.

Az operatív törzs és az oltási munkacsoport módosította az oltási stratégiát, hogy minél előbb minél több ember kapja meg az első adag vakcinát. Mind az öt Magyarországon alkalmazott szer hatásos és biztonságos, és védelmet nyújt a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen.

A kormány – tekintettel a járvány újabb felszálló ágára – a jelenleg hatályban lévő védelmi intézkedéseket március 15-éig meghosszabbította. A kormány álláspontja, hogy csak ha majd a járványügyi helyzet lehetővé teszi, akkor lehet fokozatosan és felelősen feloldani a korlátozásokat. Az újraindításról az emberek véleményét is várják az online nemzeti konzultáción. Honlap: https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére