Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint 15,5 millió embernek elegendő vakcinát rendelt a magyar kormány

888

2021.02.28. 18:17

Hazánk a brüsszeli beszerzési rendszeren keresztül eddig 12 048 855 ember oltásához szükséges oltóanyagot rendelt, saját beszerzés útján pedig további 3,5 millió ember beoltásához elegendő vakcina szállításáról állapodott meg.

Ennek eredményeképp 2021 végéig 15 548 855 fő beoltására lesz lehetőség.

Az origo.hu szerint Moderna vakcinából 872 000 fő beoltásához elegendő mennyiséget rendelt a kormány. A további opcionális tételeket azért nem rendelték meg, mert azokat leghamarabb a III. negyedévben tudnák csak szállítani, amikor – köszönhetően Magyarország saját beszerzéseinek – elegendő vakcina lesz az országban.

Az elmúlt napokban szólította fel a tagállamokat Brüsszel, hogy az opcionálisan rendelt többletekből ajánljanak fel más tagországoknak vakcinákat, vagyis az opcionális tételekként rendelt mennyiség szállítása sem biztos – köszönhetően az Európai Bizottság elhibázott beszerzési rendszerének.

Jelenleg nem az okozza a problémát, hogy ki, milyen tételeket rendelt vagy nem rendelt, hanem az, hogy a Brüsszel által kötött szerződések nem tartalmaznak kényszerítő garanciát arra vonatkozóan, hogy a gyártók határidőre leszállítsák a megrendelt mennyiségeket, ami miatt lényegesen kevesebb oltóanyag érkezik uniós beszerzésből a tagállamokba, mint azt a szerződések alapján a gyártók szállítani kötelesek.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére