Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több magyar jön haza, mint amennyi elmegy

Tóth Dalma

2019.05.21. 11:28

Nagy pofon ez a balliberális pártoknak, akik hisztériakeltés céljából folyamatosan azt hangoztatják, hogy minden magyar külföldre menekül. Ez az ő kormányzásuk alatt így történt, de úgy néz ki, a családbarát Orbán-kormánynak lassan, de sikerült visszafordítania a tendenciát. Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek.

Sok-sok év után először fordult elő, hogy 2018-ban több Magyarországon született ember tért haza, mint ahányan elvándoroltak, azaz pozitív volt a nettó migrációs egyenleg. Ha ehhez hozzávesszük a már külföldön született magyarokat is, akkor tízezer fős többletet mutat az egyenleg – írja a Portfolio a KSH Statisztikai Tükörkiadványára hivatkozva.

Ez szám szerint azt jelenti, hogy tavaly 20 ezer itthon született magyar tért haza az országba, miközben 18 150-en távoztak külföldre. Ha ehhez hozzávesszük a külföldön született magyarokat, akkor tavaly kereken tízezerrel többen jöttek az országba, mint ahányan elmentek, ugyanis 8150 olyan ember is az országba költözött, aki külföldön született.

A KSH anyaga kiemeli, hogy tavaly a nemzetközi vándorlás összességében 27 ezer fővel mérsékelte a népességfogyást, vagyis a tízezres nettó migrációs egyenleg mellett további 17 ezer nem magyar állampolgár is érkezhetett az országba.

A pozitív vándorlási egyenleg leginkább Budapesten, valamint Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyében csökkentette a népességfogyást. A főváros évek óta kiemelkedik a nemzetközi vándorlás tekintetében, 2018-ban szintén az átlagosnál sokkal többen érkeztek Budapestre külföldről. A nemzetközi vándorlás népességszámra gyakorolt negatív hatása csak Baranya megyében volt érzékelhető – teszik hozzá.

Ha mégis valaki úgy dönt, hogy szerencsét próbál más országban, akkor az nagy valószínűséggel elsősorban Németországot, Ausztriát vagy az Egyesült Királyságot választja. Ennek megfelelően ezekből az országokból térnek haza a legtöbben.

A hazatérők 65 százaléka 40 évesnél fiatalabb és 29 százaléka 30 év alatti volt. 56 százalékuk férfi, jellemzően nőtlenek (53 százalék), de a kivándorló magyarokhoz viszonyítva körükben magasabb a házasok aránya (35, illetve 24 százalékos).

Habár egyes statisztikai adatok ellentmondhatnak egymásnak, az átfogó tendenciákat illetően biztosak lehetünk abban, hogy az utóbbi években csökkent az elvándorlási kedv és nőtt a hazatérési hajlandóság.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A liberális propaganda ellenére újra növekedett a bevándorlás mértéke

A liberális propaganda ellenére újra növekedett a bevándorlás mértéke

A brit belügyminisztérium számításai szerint 2017-hez képest ismét növekedésnek indult a migráció mértéke, amely nemcsak Nagy-Britanniát, hanem egész Európát is érinti.

Az előválasztás, ami tulajdonképpen senkit nem érdekel

Amilyen kínkeservesen próbálják sikersztoriként beállítani az ellenzékiek az előválasztást, annyira látványosan csuklik össze a szemünk előtt az egész. Elmondjuk, miért!

Ismét kormányzásra készül az FPÖ

Ismét kormányzásra készül az FPÖ

Az a célunk, hogy az előrehozott választásokat követően ismét koalícióra lépjünk az Osztrák Néppárttal – jelentette ki Norbert Hofer, az FPÖ vezetője.

Tarlós István nyílt levélben szedte darabokra az ellenzéket

Tarlós István nyílt levélben szedte darabokra az ellenzéket

A főpolgármesternek fogalma sincs, hogy ezekkel a jelöltekkel miről lehetne vitatkozni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére