Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több erős ember is lelépett az MSZP-ből

Sümeghi Lóránt

2019.08.28. 12:20

Kilépett az MSZP-ből Érsek Zsolt, a párt Heves megyei, illetve Hatvan térségének választókerületi elnöke, miután nem engedték neki, hogy szocialista színekben induljon Hatvan polgármesteri székéért.

Valósággal felszámolja önmagát az MSZP azzal, hogy az önkormányzati választásra készülve az országos elnökség sorra lépteti vissza saját erős embereit a közös ellenzéki jelöltek javára – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a napokban ez történt Érsek Zsolttal, a párt megyei, illetve Hatvan térségének választókörzeti elnökével is, aki ezért lemondott minden, MSZP-ben viselt választott tisztségéről és kilépett a pártból.

„29 évi párttagság (az MSZP alapító tagja vagyok Hatvanban), 16 év egyéni országgyűlési képviselőség és nyolc év hatvani polgármesterség után az a fő problémátok velem, hogy MSZP-színekben akartam indulni abban a városban, ahol a Fidesz–KDNP-vel szemben két civil szervezet méretteti meg magát, az egyiket, az Együtt Hatvanért Egyesületet az ellenzéki pártok támogatják a liberálisoktól a szkinhedekig” – indokolta lemondását Tóth Bertalan pártelnökhöz írt, a Magyar Nemzet birtokába jutott levelében Érsek.

A politikus ebben kifejezetten Tóthnak címezve azt írta, hogy „amikor az MSZP elnöksége tárgyalta a hatvani ügyet, te már tudtad, hogy megyei elnökként megfosztottatok a megye egész területére kiterjedő aláírási jogomtól, gyámság alá helyeztétek Hatvant, sunyi, alattomos módon ezt velem nem közöltétek.”

Már magam sem tudom, kik vagytok ti valójában! Amit a Fidesz öt év alatt nem tudott elérni, hogy megtörjön, az MSZP jelenlegi vezetésének két nap alatt sikerült

– fakadt ki levelében Érsek Zsolt.

A lap emlékeztet, hasonló módszerrel bántak el Horváth Imrével is, aki Újpesten volt több cikluson keresztül önkormányzati képviselő, majd Kiss Péter halálát követően megnyerte az újpesti–angyalföldi körzet képviseletét az időközi országgyűlési választáson.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére