Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tíz éve gyilkolták meg a cigányok Szögi Lajost

Sümeghi Lóránt

2016.10.15. 17:58

Tíz éve annak, hogy 2006. október 15-én agyonverték a Borsod megyei Olaszliszkán Szögi Lajos tiszavasvári földrajztanárt a cigányok.

Közel-keleti viszonyok uralkodtak el azon a napon Olaszliszkán, miután Szögi Lajos földrajztanár autójával véletlenül elsodorta az úttestre felelőtlenül berohanó H. Kitty-t. A lány az incidens után hiába kiáltotta az utcára kirohanó családjának, hogy "nincs baj, életben vagyok", a hordává verődő családtagok már neki is estek az ártatlan tanárnak és az autójának annak ellenére, hogy 

a járműben ott ült Szögi Lajos két gyermeke: az akkor még 14 éves Emese és az 5 éves Zsófi. 

A jelentések szerint az elsodort gyermek bátyja, ifjabb H. Dezső előbb betörte Szögi autójának szélvédőjét, majd apjával és Sz. Andrással brutális módon kirángatták a tanárt a kocsiból. Ekkor ütni, verni, rúgni kezdték a fejét és a nyakát. Legalább heten 5-10 percig kegyetlen módon bántalmazták áldozatukat.

Szögi Lajos nem tanúsított ellenállást, nehogy a két kislányt is veszélybe sodorja.

Mint utóbb kiderült, a véres lincselést közönnyel nézte végig a több mint tízfős tömeg. Azonban ami ekkor történt, azt a tárgyaláson részt vevők is alig hitték el. Ugyanis az ütlegelés közben H. Kitty apja – akit később életfogytiglanra ítéltek – berohant a fejszéért, hogy

levágja a már saját vérétől fuldokló Szögi Lajos fejét."

Ezt azonban sikerült egy közbeavatkozónak akkor még megakadályozni. A halálos ütlegelések közben a fejszével hadonászó apa idősebb fia nemi erőszakkal fenyegette meg a sírva mentőért könyörgő Emesét, valamint a rémülettől bepisilő, akkor ötéves Zsófiát.

Tarts ki, apa, hozok segítséget"

– mondta a nagyobbik gyermek, és a kicsi kezét fogva futni kezdett, amikor a tömeg már az autót verte szét. A fejszés apa már csak akkor hívott mentőt, amikor annak biztos tudatában volt, hogy a tiszavasvári tanár már nem él. Amíg a rendőrség megérkezett, mindenki tiszta ruhát váltott, és elégették az összes tárgyi bizonyítékot, vagyis a véres cipőket és ruhaneműt.

Mi történt azóta?

A Pesti Srácok beszámolója szerint a lincselők közül a bíróság nyolc embert ítélt el, az elkövetők összesen 157 év börtönbüntetést kaptak. A Debreceni Ítélőtábla

  • három elkövetőt, idős Horváth Dezsőt, Fercsák Györgyöt és Jónás Gusztávot életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte.
  • Hárman, ifjabb Horváth Dezső, idős Horváth Dezsőné és Szarka András 15-17 év közötti szabadságvesztést kapott,
  • Szarka Gergő Rolandnak és Horváth Krisztiánnak pedig 10-10 évet kell a fiatalkorúak börtönében leülnie. A táblabíróság társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt marasztalta el a vádlottakat.

Az olaszliszkai lincselés a mai napig borzolja a kedélyeket, az indulatokat pedig a liberális, emberéleteket relativizáló Katona József Színház egy évvel ezelőtt bemutatott Az olaszliszkai című előadása tovább korbácsolta.

Mint ismert, a Katona igazgatója, Máté Gábor által rendezett, Borbély Szilárd által írt darab Szögi Lajos tiszavasvári tanár 2006-os, olaszliszkai brutális meggyilkolásából kiindulva mutatta be a jelen társadalmát szétfeszítő, feloldhatatlan ellentéteket.

Nem meglepő módon Szögi Lajos családja felháborodott a mű bemutatásán. A család jogi képviselője, Helmeczy László azt mondta, morálisan elfogadhatatlan, hogy a 2006-ban Olaszliszkán agyonvert tiszavasvári tanár feleségének, édesapjának és lányainak megkérdezése, tájékoztatása nélkül mutatják be a művet. Az előadást megelőzően ráadásul

Szögi Lajos özvegye még meg is kérte a színházat, hogy ne mutassák be a művet.

Csakhogy kérése ellenére azt tanácsolták neki: ha nem tetszik neki a történet, ne nézze meg. Ennek megfelelően a teátrum meg sem hívta a családot az akkori premierre.

(Pesti Srácok, HetiValasz)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány Ferenc megsemmisült

Gyurcsány Ferenc megsemmisült

Örömmel jelenthetem, Kedves Olvasó, hogy Gyurcsány Ferenc – amint legutóbbi Facebook-bejegyzése árulkodik róla – megsemmisült! A magyar-francia meccs sikerét fogadó zászlólobogtató nemzeti lelkesedést és összefogást látva nem mert ismételten stadionozásba fogni.

A 888 megmondja a tutit: Olaszország–Wales

A 888 megmondja a tutit: Olaszország–Wales

Öt évet kellett várni, de végre itt van, ismét labdarúgó Európa-bajnokságot rendeznek az öreg kontinensen. Európa legjobb csapatai – köztük Magyarország is – egy hónapon keresztül mérik össze tudásukat, de a végén csak egy együttes örülhet. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt mindennap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai menü: Olaszország–Wales.

Az Eb eddigi legnagyobb meglepetését szerezte a magyar válogatott

Az Eb eddigi legnagyobb meglepetését szerezte a magyar válogatott

Elkápráztatta a futballvilágot a magyar válogatott. Az Európa-bajnokság F csoportjának budapesti, telt házas mérkőzésén 1-1-es döntetlent játszott a világbajnoki címvédő Franciaországgal. A vendégek szerint a nagy meleg mellett a több, mint hatvanezer magyar szurkoló biztatása is hozzájárult a pontvesztésükhöz. A magyar csapat továbi sorsáról a németek elleni meccs dönt.

Szalai Ádám jól érzi magát, visszatért Telkibe

Szalai Ádám, a labdarúgó Európa-bajnokságon társrendező magyar válogatott csapatkapitánya jól érzi magát, és miután a szombati, orvosi vizsgálatok során nem találtak nála problémát, az éjszakát már Telkiben töltötte.

Magyarnak lenni

Magyarnak lenni

Minden nemzetnek kellenek közös pillanatok, amelyek megerősítik a nemzet tagjait, hogy egyazon közösség tagjai. A modernkor kollektív tudatát leginkább a sport tudja erősíteni, azon belül is a labdarúgás.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére