Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tíz éve gyilkolták meg a cigányok Szögi Lajost

Sümeghi Lóránt

2016.10.15. 17:58

Tíz éve annak, hogy 2006. október 15-én agyonverték a Borsod megyei Olaszliszkán Szögi Lajos tiszavasvári földrajztanárt a cigányok.

Közel-keleti viszonyok uralkodtak el azon a napon Olaszliszkán, miután Szögi Lajos földrajztanár autójával véletlenül elsodorta az úttestre felelőtlenül berohanó H. Kitty-t. A lány az incidens után hiába kiáltotta az utcára kirohanó családjának, hogy "nincs baj, életben vagyok", a hordává verődő családtagok már neki is estek az ártatlan tanárnak és az autójának annak ellenére, hogy 

a járműben ott ült Szögi Lajos két gyermeke: az akkor még 14 éves Emese és az 5 éves Zsófi. 

A jelentések szerint az elsodort gyermek bátyja, ifjabb H. Dezső előbb betörte Szögi autójának szélvédőjét, majd apjával és Sz. Andrással brutális módon kirángatták a tanárt a kocsiból. Ekkor ütni, verni, rúgni kezdték a fejét és a nyakát. Legalább heten 5-10 percig kegyetlen módon bántalmazták áldozatukat.

Szögi Lajos nem tanúsított ellenállást, nehogy a két kislányt is veszélybe sodorja.

Mint utóbb kiderült, a véres lincselést közönnyel nézte végig a több mint tízfős tömeg. Azonban ami ekkor történt, azt a tárgyaláson részt vevők is alig hitték el. Ugyanis az ütlegelés közben H. Kitty apja – akit később életfogytiglanra ítéltek – berohant a fejszéért, hogy

levágja a már saját vérétől fuldokló Szögi Lajos fejét."

Ezt azonban sikerült egy közbeavatkozónak akkor még megakadályozni. A halálos ütlegelések közben a fejszével hadonászó apa idősebb fia nemi erőszakkal fenyegette meg a sírva mentőért könyörgő Emesét, valamint a rémülettől bepisilő, akkor ötéves Zsófiát.

Tarts ki, apa, hozok segítséget"

– mondta a nagyobbik gyermek, és a kicsi kezét fogva futni kezdett, amikor a tömeg már az autót verte szét. A fejszés apa már csak akkor hívott mentőt, amikor annak biztos tudatában volt, hogy a tiszavasvári tanár már nem él. Amíg a rendőrség megérkezett, mindenki tiszta ruhát váltott, és elégették az összes tárgyi bizonyítékot, vagyis a véres cipőket és ruhaneműt.

Mi történt azóta?

A Pesti Srácok beszámolója szerint a lincselők közül a bíróság nyolc embert ítélt el, az elkövetők összesen 157 év börtönbüntetést kaptak. A Debreceni Ítélőtábla

  • három elkövetőt, idős Horváth Dezsőt, Fercsák Györgyöt és Jónás Gusztávot életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte.
  • Hárman, ifjabb Horváth Dezső, idős Horváth Dezsőné és Szarka András 15-17 év közötti szabadságvesztést kapott,
  • Szarka Gergő Rolandnak és Horváth Krisztiánnak pedig 10-10 évet kell a fiatalkorúak börtönében leülnie. A táblabíróság társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt marasztalta el a vádlottakat.

Az olaszliszkai lincselés a mai napig borzolja a kedélyeket, az indulatokat pedig a liberális, emberéleteket relativizáló Katona József Színház egy évvel ezelőtt bemutatott Az olaszliszkai című előadása tovább korbácsolta.

Mint ismert, a Katona igazgatója, Máté Gábor által rendezett, Borbély Szilárd által írt darab Szögi Lajos tiszavasvári tanár 2006-os, olaszliszkai brutális meggyilkolásából kiindulva mutatta be a jelen társadalmát szétfeszítő, feloldhatatlan ellentéteket.

Nem meglepő módon Szögi Lajos családja felháborodott a mű bemutatásán. A család jogi képviselője, Helmeczy László azt mondta, morálisan elfogadhatatlan, hogy a 2006-ban Olaszliszkán agyonvert tiszavasvári tanár feleségének, édesapjának és lányainak megkérdezése, tájékoztatása nélkül mutatják be a művet. Az előadást megelőzően ráadásul

Szögi Lajos özvegye még meg is kérte a színházat, hogy ne mutassák be a művet.

Csakhogy kérése ellenére azt tanácsolták neki: ha nem tetszik neki a történet, ne nézze meg. Ennek megfelelően a teátrum meg sem hívta a családot az akkori premierre.

(Pesti Srácok, HetiValasz)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Az emberek munkája nélkül nem lehet sikeres a magyar gazdaság

A magyar gazdaság a magyar emberek és a vállalatok munkája által válhat sikeressé, ehhez a kormány a munkahelyek megőrzéséhez nyújtott támogatással járul hozzá – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Veszprém megyei Halimbán.

A román elnök a genderlobbi szolgálatába szegődött

A román elnök a genderlobbi szolgálatába szegődött

Klaus Iohannis megtámadta az alkotmánybíróságon az oktatási törvény módosításáról szóló indítványt, amely megtiltja a genderelmélet oktatását Romániában.

Mecsetté alakítja a Hagia Sophiát Erdogan, az orosz ortodox egyház tiltakozik

Mecsetté alakítja a Hagia Sophiát Erdogan, az orosz ortodox egyház tiltakozik

A török elnök rendeletet adott ki pénteken a Hagia Sophia egykori ortodox székesegyház mecsetté alakítására vonatkozóan. Az orosz ortodox egyház sajnákozását fejezte ki.

DK-s tempó: a rózsadombi Varju 1,1 milliárdot venne el újpesti választókerületétől

DK-s tempó: a rózsadombi Varju 1,1 milliárdot venne el újpesti választókerületétől

Vajon boldog lenne-e bármelyik újpesti polgár, ha megtudná, hogy az általa megválasztott országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció alelnöke, Varju László nem szavazott meg a városrész számára 1,1 milliárd forintot?

Kitüntették a bajba jutott magyarok hazahozatalában résztvevőket

Minden magyar embert biztonságban kell tudnunk – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, azon a kitüntetési ceremónián, ahol azokat ismerték el, akik az elmúlt hónapokban részt vettek a bajba került magyarok hazahozatalában.

Ha ezt Ferenc József látná

Ha ezt Ferenc József látná

Rendkívül jó ütemben halad az osztrák integrációs program. Bécsben kurd és török bevándorlók verik össze egymást.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére