Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Tetűcsúszdás” környéken kampányol Bíró László és Jakab Péter

888.hu

2020.10.06. 18:00

A baloldal szerencsi jelöltje és a Jobbik elnöke az ortodox zsidók Kánaánjába, Bodrogkeresztúrra látogat.

Közeleg a szerencsi időközi választás, a kampányhajrában a korábban judapestező és a zsidókat tetűcsúszdásoknak nevező Bíró László helyi információk szerint Bodrogkeresztúrra látogat, ahol Jakab Péterrel, a Jobbik elnökével fog felszólalni szerdán. Ez így önmagában még nem lenne hír,

csakhogy Bodrogkeresztúr az ortodox zsidók Kánaánjának számít, a településen élt csodarabbi háza és sírja miatt csak úgy özönlenek a településre, számos ingatlant vásároltak fel az elmúlt években.

Bíró László és Jakab Péter ráadásul Reb Steiner Saje csodarabbi házától mindössze 80 méterre fog kampányolni, kérdés, hogy a helyszínválasztás egy amolyan Canossa-járásnak vagy inkább provokációnak minősül-e.

Jakab Péter és Bíró László

Mindenesetre arra nagy esély mutatkozik, hogy a többek között Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András támogatását is élvező Bíró László szerdán találkozni fog „tetűcsúszdásokkal”. Kíváncsian várjuk, hogy a korábban antiszemita kijelentéseket tevő jobbikos politikus hogyan fogja tudni feldolgozni a látványt.

A haszid zsidó közösség messze földön híres csodarabbija Reb Steiner Saje volt (1851–1925). A csodarabbi egykori, bodrogkeresztúri lakhelyén kialakított Reb Steiner Saje-emlékház népszerű zarándokhely lett, csakúgy, mint a XVIII. században alapított zsidó temetőben található sírja, amely fölé óhelt (sátorszerű sírt) építettek tisztelői.

A rabbihoz (akinek konyhájában egykor félszáz embernek is főztek naponta, hogy senki ne menjen el éhesen tőle) messzi földről – keresztények is – jöttek tanácsért. Csodálatos tetteit legendák őrzik, mint ahogy legendás lett az a karosszék is, amelyből Reb Saje szinte soha nem állt fel. Azt mondják, csak pénteken este feküdt ágyba, máskor hívei és vendégei rendelkezésére állt, vagy imádkozott.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére