Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tényleg, hogyhogy nem történelmi emlékhely a Rákos mezeje?

Békési Marcell

2020.08.14. 17:00

A Patrióták megbízásából készült film bemutatja a főváros X. kerületében található Királydomb történelmét. A film augusztus 20-án debütál, és az a célja, hogy Rákosmező-Királydomb nemzeti emlékhely legyen.
„Egy feledésbe merült hely, amely az ország középpontja volt – ma már csak kevesen ismerik Rákosmező történelmét. A magyar történelem sorsfordító színteréről animációs kisfilm készült a Patrióták megbízásából, hogy újra visszakerüljön a köztudatba a középkori magyar országgyűlések egykori helyszíne, a Királydomb. Az egyben oktatási segédanyagként is felhasználható videóban animációs elemek segítségével elevenednek meg a királyválasztások, az uralkodói sátor vagy éppen a reformkori költők víziói. A hét perces kisfilmet augusztus 20-án, államiságunk ünnepén tesszük közzé YouTube-csatornánkon.A magyar államiság dicső helyszíne című alkotás előzetese már most megtekinthető”

– írják közleményükben a Patrióták.

A Patrióták azt szeretnék elérni, hogy Rákosmező-Királydombot az Országgyűlés vegye fel a nemzeti emlékhelyek jegyzékére, hogy a még meglévő részt a későbbiekben ne építsék be.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére