Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Teljesen kipukkadt a Jobbik ózdi lufija

Sümeghi Lóránt

2016.07.19. 09:58

A Jobbik ózdi polgármestere, Janiczak Dávid hatalmasakat ígért még 2014-ben, ám sem a városlakók, sem pedig a korábbi polgármester sincs megelégedve a teljesítményével.

A Jobbik ózdi polgármestere, Janiczak Dávid hatalmasakat ígért még 2014-ben, ám sem korábbi polgármester, sem pedig a városlakók sincsenek megelégedve a városvezető teljesítményével. 

A Magyar Időknek nyilatkozók beszámolói alapján a fiatal Janiczak még 2014-ben csak úgy tudott választást nyerni, hogy többet ígért annál, mint amennyit nemcsak ő, hanem maga a térség nyújtani tudott volna. A helyzet nem meglepő, ugyanis valóban meseszerűnek tűntek Janiczak azon utalásai, minthogy Ózdon

  • lesz termálfürdő,
  • borturizmus,
  • és szélerőmű.

A megújuló energiaforrás telepítése már-már szinte a humor kategóriájába esik, ugyanis a település volt polgármestere, Fürjes Pál szerint

Ózd környékén nincs szél és nem is lesz. Egy választással pedig nem változnak meg az éghajlati viszonyok."

Emellett a közbiztonság is csupán a régióban megerősített rendőri jelenlét miatt növekedett, de az sem drasztikusan. Ennek kapcsán még Janiczak is bevallotta, hogy ő sem elégedett a rendelkezésére álló rendészettel. Továbbá a beígért termálfürdő és borturizmus fellendítése is inkább egy kipukkadt lufihoz hasonlított, mivel Fürjes szerint

a wellness turizmus csak egy álom - gyógyforrás és tradíció nélkül –, ahogy a borturizmus is, mert a szőlőtermesztéshez nincs meg a megfelelő talaj és az éghajlat." 

A település egyik tősgyökeres pedagógusa - aki iskolát is vezetett Ózdon -, szintén megerősítette, hogy a jobbikos Janiczak az ígéretdömpingen kívül nem sokat alkotott:

világos volt számunkra, hogy a termálfürdőből nem lesz semmi, mint ahogy abban is biztosak voltunk, hogy a borturizmus is csak egy blöff. Van ugyan helyi bor, de csak Ózdon „világhírű”, és meleg víz is csak a csapból folyik."

A Magyar Időknek nyilatkozó Fürjes kifejtette, hogy érdemi fejlesztések helyett a jobbikos vezetés pótcselekvésekbe, látszatintézkedésekbe menekült: szobrokat helyeznek át, táblákat cserélnek le:

előfordult olyan eset is, hogy Janiczak Dávid a gimnáziumot átvenni készülő görögkatolikus egyházi vezetést tárgyalás közben faképnél hagyta, mert valahol átadott egy számítógépet. Inkább megsértette az egyházi vezetőket, mint hogy lemondott volna a médiaszereplésről."

Az elhangzottak teljes mértékben alátámasztják saját tapasztalatainkat is, amelyeket januárban gyűjtöttünk ózdi kirándulásunk során.

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére