Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tavaly egy kisvárosnyi gyerek eltûnését jelentették

Horváth József György

2016.05.25. 10:18

Ma van az eltûnt gyerekek világnapja. A tavalyi évben egy kisvárosnyi gyerek eltûnését jelentették a rendõrségnek.

Az Ezer Lámpás Éjszakája program az eltűnt gyerekek világnapjára hívja fel a figyelmet.

Statisztikáik szerint jelentős azoknak a csellengőknek a száma, akik csak egy-két napra, vagy hétre tűnnek el, majd hazatérnek. Azonban évi 80-100 gyerek nyomtalanul eltűnik, és a nyomozóhatóság egy év után sem tudja megmondani, hogy mi történt velük, hol vannak. A jelenség hátterében számos ok húzódik meg: például családon belüli erőszak, szexuális, fizikai és pszichés agresszió, bántalmazás. A fiatalkorúak azonban sok esetben figyelmeztetésként, figyelemfelhívásként szöknek el.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Hermon nevű körözési nyilvántartási rendszere szerint 16 429 14-18 éves fiatal, és 2850 14 év alatti gyermek eltűnése miatt indult nyomozás az előző évben. Jelenleg több, mint 4 ezer kiskorút nem találnak a szülők.

Ehhez kapcsolódik az Ezer Lámpás Éjszakájának idén már 6. alkalommal megrendezett programsorozata.  A kampányban 13 város vesz részt. A programok közt minden helyszínen jótékonysági koncertek, családi és gyerekprogramok, valamint bűnmegelőzési tanácsadás is szerepel.

A vasárnapi rendezvényen több, mint hatvan együttes és énekes vállal szerepet, a társadalmi célú rendezvényen többek közt olyan fellépők állnak majd színpadra, mint Curtis, Radics Gigi, a Holdviola, Nagy Feró és a Beatrice, a Sugarloaf, a Ladánybene 27, a Belmondo, ByeAlex és a Slepp.

Az eseményen 12 ezer világító lufit engednek a magasba, így szeretnék jelezni, hogy minden gyereket hazavárnak. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére