Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tarol Orbán Viktor javaslata a német olvasók körében

Forisek Ádám

2019.03.05. 17:00

Több mint 80 százalékos a támogatottsága a Die Welt címû német lap hírportáljának olvasói körében Orbán Viktor miniszterelnök azon javaslatának, hogy a migráció körüli kérdések eldöntésére meg kell alakítani a schengeni övezet belügyminiszteri tanácsát - mutatta ki a hírportál felmérése.

Egy online véleménykutatásokkal foglalkozó társaság, az Optinary által készített felmérés kedd délutáni állása szerint 5054 olvasó szavazata alapján 81 százalék egyetért azzal az állítással, hogy a schengeni övezet belügyminisztereinek tanácsa "hozzásegítene az EU-ba irányuló bevándorlás jobb irányításához".

A szavazó olvasók 9 százaléka azzal az állítással ért egyet, hogy a javasolt intézmény hátráltatná az "európai megoldások" kidolgozását. A fennmaradó 10 százalék köztes, a két vélemény közötti álláspontot foglal el.

Az Optinary tájékoztatója szerint a felmérés "nem reprezentatív".

Orbán Viktor a javaslatot a Die Welt kiadójához tartozó vasárnapi lapban, a Welt am Sonntagban megjelent interjúban ismertette, amelyet mi is szemléztünk. A miniszterelnök az interjúban kiemelte, hogy a magyar-német "különbségek a migránskérdésben lelhetők föl, ezek a különbségek ugyan nem áthidalhatók, de kezelhetők".

Ennek érdekében a migrációból fakadó közös kérdéseket el kell venni az Európai Bizottságtól, és az érintett országok belügyminisztereinek külön tanácsára kell bízni.

A schengeni övezet belügyminisztereinek kellene egy erős testületet létrehozniuk, hogy az egész schengeni zónát érintő kérdéseket ott lehessen eldönteni úgy, ahogyan ezt szakemberek teszik, és nem úgy, mint a politikusok"

– mondta Orbán Viktor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére