Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tarlóst hülyeségekkel vádolják

Pörge Béla

2017.06.22. 12:58

A fõpolgármester szerint van elég pénz a metrófelújításra, a Rómain pedig nem a lobbisták miatt épül ott a gát, ahol.

Nem készpénzben, hanem értékpapírokban és betétekben, de a fővárosnak rendelkezésére áll a 3-as metró felújításához a kormány által biztosított forráson felül szükséges 30 milliárd forint – erősítette meg Tarlós István főpolgármester a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában korábbi tájékoztatását csütörtökön.

A főpolgármester hangsúlyozta: ez meglévő forrás, amelyet nem enged másra felhasználni. Mivel ez a 30 milliárd forint és a kormány által biztosított 137,5 milliárd forint is rendelkezésre áll, az egyik szakasz állomásainak és az alagútnak a felújításával szeptemberben megkezdődhetnek a munkálatok.

Mint mondta, biztató híreket kaptak arról, hogy az unió nem szankcionálja majd a főváros saját gazdálkodásából származó pénzmaradvány felhasználását a felújítás fedezetének kipótlására.

Tarlós István kitért arra is, hogy a metrófelújítás során lesz akadálymentesítés, de arról még folyik a vita, hogy az milyen mértékű és minőségű legyen.

A teljes akadálymentesítésből a költségek miatt vissza kellett venni"

— mondta.

A főpolgármestert a római-parti mobilgátról is kérdezték, mint mondta, ha megkezdődik az építés, onnantól számítva hozzávetőlegesen másfél év alatt befejeződhet a kivitelezés.

Ha megtámadják a közbeszerzést, ez eltolódhat 3-4 hónappal"

— tette hozzá.

Tarlós István "hülyeségnek" nevezte azt a felvetést, hogy a part menti nyomvonal választása mögött a Római-parton érdekeltségekkel bíró ingatlantulajdonosok és -fejlesztők lobbija állna. Kijelentette: garantálja, hogy amíg ő a főpolgármester, addig a hullámtérben nem fognak építkezni, új építési engedélyt vagy övezeti átsorolást kiadni.

Véleménye szerint ha még öt évig folyna az egyeztetés a védműről, akkor is lenne olyan, aki szerint nem elég előkészített az építés, aki kritizálná a tájterveket, a kockázatkezelést, miközben eddig is már hat autentikus szakvélemény készült.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére