Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tarlós: példátlanul hamis kampány folyik ellenzéki részről

Bokor Gábor

2019.09.30. 11:50

Példátlanul hamis, mellébeszélésektől hemzsegő főpolgármester-jelölti kampányt folytat az ellenzék, amelynek a jelöltjei tapasztalatlanok is – mondta Tarlós István harmadik ciklusára készülő főpolgármester a Karc FM Hangoló című hétfői műsorában sugárzott, pénteken felvett interjújában.

Tarlós István azt mondta, a kampányok egyre gátlástalanabbak, durvábbak és hamisabbak. Elmondása szerint olyan hamis, csúsztatásoktól, mellébeszélésektől hemzsegő kampánnyal, mint ez a mostani, harminc év alatt nem találkozott. A főpolgármester szerint be kell látni azt is, hogy ilyen mezőny még soha nem jött össze főpolgármester-választáson, mint most.

A korábbi kampányokban a főpolgármester-jelöltek arról beszéltek, hogy mit csináltak. Most a mezőny minden tagja tapasztalatlan, és főleg a magát legerősebbnek mondó Karácsony Gergely zuglói polgármester, ellenzéki főpolgármester-jelölt gyakorlatilag nem tényleges fővárosi ügyekről és főpolgármesteri kompetenciákról beszél

– mondta a városvezető, majd hozzátette, hogy eközben Karácsony Gergely az általa vezetett kerületet érintően az egyetlen területen, ahol teljesítményeket sorolhatna fel, tapintatos hallgatásba burkolózik az egész kampány alatt.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Tarlós Istvánt a műsorban kérdezték Karácsony Gergely csütörtökön kiszivárgott hangfelvételéről is. A főpolgármester elmondta, nem érti azt az esetlen kísérletet, hogy az ügyben az érintettek csak technikáról és nem a tartalomról beszélnek.

Végül is Karácsony Gergely a saját hangján triviális módon kimondott bizonyos mondatokat, amiknek súlyos tartalmuk van

– mutatott rá Tarlós István, hozzátéve: most már érhető, hogy miért nem akar beszélni az általa vezetett kerületről Karácsony Gergely, aki a televízióban elmondja, hogy őt nem lehet megfélemlíteni, de fél Zugló arról beszél, hogy milyen a kapcsolata Tóth Csaba szocialista képviselővel.

Zuglóban nagyon régóta beszélik, hogy a polgármester nagyon fél ettől a képviselőtől, a zuglói testület pedig – Karácsony Gergely saját szavai szerint – kezelhetetlen a számára – említette meg Tarlós István, aki kitért arra is, hogy ha a zuglói polgármesternél annyira zéró tolerancia van a korrupcióval szemben, akkor hogy lehet az, hogy semmilyen jogi és kommunikációs lehetőségét ki nem használva, lehajtott fejjel aláírta azt a parkolási szerződést, amit ő maga nevezett piszkos alku eredményének. Tarlós István elmondta, az ellenzéki főpolgármester-jelölt kampányának a célja, hogy azt arra hegyezzék ki, mintha a fővárosi választás egy – az ellenzék irreális vágyai szerinti – kormányváltással lenne azonos.

A főpolgármester kérdésre szólt arról is, hogy lát problémát általában az önkormányzatok autonómiájának a mértékében, ez szerinte is sérült az utóbbi harminc év során; továbbá Budapestnek a jelenleginél nagyobb arányban kellene részesülnie a forrásmegosztásokból. Budapestet nem szabad és nem is lehetséges úgy kezelni, mint egyet a 3200 önkormányzat közül – hangsúlyozta Tarlós István. Megjegyezte azt is, hogy Demszky Gábor volt szabad demokrata főpolgármesternek is folyton vitája volt az ügyben az MSZP-SZDSZ-kormányokkal. Tehát az nem igaz, hogy a „Fidesz-kormány kitüntetetten, és a most ellenzéki pártok kormányaitól eltérően bünteti Budapestet – mondta Tarlós István. Felidézte: a mostani kormány „brutális” adósságot vállalt át a fővárostól.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére