Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tarlós: nem kell törődni az ellenzékkel

Pörge Béla

2019.08.30. 09:29

Budapest főpolgármestere a Magyar Nemzetnek adott interjút.

Tarlós István az interjúban beszélt a főpolgármesterségéről, az ellenzékről, valamint arról is, miért kell ilyen gyakran felújítani a nagykörúti villamospályát, de a parkolás kérdése sem maradt ki.

Tarlós szerint nem számít, hogy mennyi ajánlást kapott, annak viszont üzenetértéke van, hogy néhány óra alatt szedett össze 12 ezer ajánlást. A kampányról annyit árult el a főpolgármester a Magyar Nemzetnek, hogy semmi extrémre nem kell készülni, a megszokott kampányolási módszerekre lehet számítani. Az ellenzéki kampánytól viszont viszolyog a főpolgármester:

kicsit szokatlan a mezőny is, de olyan eddig még nem történt az elmúlt három évtizedben, hogy az ellenzéki kampány jellemzően nem az önkormányzatokról szól. Kontár és átlátszó módon a parlament, a kormány konkurenciájának tekintik az önkormányzati, főpolgármesteri pozíciót, ami a város szempontjából komolytalan és veszélyes. Az ellenzék a jelenlegi kampánystílusával felégeti a kormányzattal való együttműködéséhez szükséges maradék hidakat is

– fogalmazott a polgármester.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Tarlós István kifejtette, hogy nincs valódi egység az ellenzéki oldalon, csak összetákolt összefogás, ami Zuglóban például megbukott.

A főpolgármester ismét elmondta, hogy a jelenlegi városvezetés jóval több fát ültetett, mint amennyit a Demszky-éra alatt ültettek.

A fákkal a kezükben kampányolók között feltűntek olyan revitalizálódott, egymásra feudálisan mosolygó személyek is, akik 2010 előtt már lejáratódtak. Ugyanezek az emberek voltak azok is, akik kilenc évvel ezelőtt működési hitelekbe fulladt fővárost, BKV Zrt.-t és más cégeket hagytak maguk után

– tette hozzá Tarlós.

A 4-es és a 6-os villamosvonal, azaz a nagykörúti villamos felújításával kapcsolatban Tarlós István elmondta, hogy az előző városvezetés miatt szükséges ennyit foglalkozni a felújítással.

Mikor ­Demszkyék az egyetlen jelentősebb közlekedési beruházásként megrendelték a Com­bino villamosokat, akkor 11 tonnás tengelyterhelésű járművek érkeztek Budapestre. Az alépítményt ezzel párhuzamosan nem tették alkalmassá ekkora terhelés elviselésére. Ezt a mulasztást két szakaszban, 2015-ben és 2018-ban már részlegesen pótoltuk, most készül a harmadik szakasz felújítása

– fogalmazott a főpolgármester, aki elmondta azt is, hogy egyeztetéseket folytat a parkolási ügyben. Tarlós nem tartja elképzelhetetlennek például, hogy húsz percen belül visszajárna a parkolási díj, sőt, egy adott kerületben élőknek abban a kerületben nem kellene fizetniük.

A teljes interjú ITT érhető el.

Érdekesség egyébként, hogy Tarlós István jól áll a választások előtt, a Nézőpont Intézet felmérése szerint a polgármester népszerűsége nagyobb, mint a baloldal közös jelöltjeként induló Karácsony Gergelyé és a független Puzsér Róberté együttvéve.

Az intézet közvélemény-kutatása szerint a jelenlegi főpolgármester 51, Karácsony Gergely 43, Puzsér Róbert pedig a biztos szavazó fővárosiak hat százalékának támogatásában bízhat. A megkérdezettek 62 százaléka szerint Tarlós István lenne képes arra, hogy a legtöbb pénzügyi forrást megszerezze a fővárosnak, míg Karácsony Gergely csak 9 százalékuk szerint tudna megfelelő forrást biztosítani Budapestnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére