Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tarlós: Karácsony úgy akar világpolgári imázst építeni, hogy még helyesen írni sem tud

Zelenka Dóra

2019.04.08. 12:30

Avagy Karácsonynak csak a szája nagy.

Karácsony Gergely megjegyzésére, miszerint a felújítás fércmunka, a kivitelező még jogi értelemben is fontolóra veheti, reagál-e, ugyanis bárki, aki lemegy, láthatja, hogy 21. századiak az állomások – mondta a főpolgármester a Magyar Hírlapnak adott interjújában. 

Az a Karácsonytól származó megjegyzés pedig, hogy a 3-as vonal így majd nem hosszabbítható meg Káposztásmegyerig, műszakilag értelmezhetetlen dőreség. Mi köze a felújításnak egy vonalhosszabbításhoz?"

– tette fel a kérdést Tarlós István, aki elmesélte, hogy Karácsony Gergely személyesen látogatta meg őt és kérte tőle, hogy ne legyen túl kemény a kampány.

 

Annyit mondtam neki, hogy övön alul nem fogok ütni, de ő döntött úgy, hogy bejön a ringbe. Ennek ellenére ő engem folyamatosan helytartónak nevez és provokál."

A főpolgármester szerint Karácsony ajnározásra számított, liberális értelmiségi világpolgári imázst akart építeni. Hozzátette: érdekes, hogy ennek ellenére nem tud helyesen írni, és a hírek szerint fiatal életkora dacára sincs nyelvvizsgája, nem is beszél angolul. 

E-jegyrendszer

Tarlós István elmondta, hogy valóban nem egy sikerprojektről van szó, ami tulajdonképpen szeplő a főváros teljesítményén.

Ez az én politikai felelősségem, függetlenül attól, hogy a BKK és a kivitelező önálló, kétoldalú szerződéséről van szó."

A projekttel kapcsolatban az a döntés született, hogy az e-jegyrendszer csatlakozik az országos hálózathoz, továbbá kompatibilis lesz a MÁV rendszerével is. A következő lépés az lesz, hogy a főváros bekapcsolódik a Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platformja, azaz a NEJP fejlesztésébe is.
Budapest lett Európa legnépszerűbb úti célja 2019-ben.

A főpolgármester ezzel kapcsolatban annyit mondott: ez egy poénszerű sikerélmény is, mivel "Karácsony úr" pontosan két nappal az értesítés előtt kápráztatta el a városlakókat kijelentésével, miszerint mi tönkretettük Budapestet.

Jópofa volt. Külön pikantériája a dolognak, hogy az elismerés Brüsszelből érkezett." 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére