Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tarlós: Karácsony felkészületlen és szavahihetetlen

Bokor Gábor

2019.08.21. 13:12

A harmadik ciklusára készülő kormánypárti főpolgármester szerint az egyetlen közös ellenzéki főpolgármester-jelöltről szóló elképzelés összeomlott. A városvezető felkészületlennek nevezte az ellenjelölteket, köztük Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltjét az M1 szerda reggeli műsorában.

Tarlós István kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a hírek szerint már hét ellenjelöltje is van, bármit is mond erről kétségbeesetten Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint az egyetlen ellenzékijelölt-elmélet és -elképzelés összeomlott, ez ma már egy humbug. Tarlós szerint még nem nagyon fordult elő, hogy a főváros vezetéséért induló jelöltek annyira felkészületlenek legyenek, mint most.

A Karácsony Gergely vezette Zuglóban rengeteg zűrös ügy van. Legutóbb a Népszava »segítségével« megpróbálták összekeverni a főváros nagyon jól kezelt, kifejezetten és kizárólag fejlesztési célokat szolgáló hitelkeretét Zugló »nagyon súlyos működési, fizetésképtelenségi problémájával, ami önmagában egy bizarr elképzelés«

– mondta a főpolgármester, aki szerint az MSZP-s újság heccelni próbálja az embereket a régi Szentendrei út felújításához kapcsolódó fakivágásokkal, holott tízszer több fát ültetnek a környékre. Nem emlékeznek meg azonban arról, hogy a XIV. kerületi Pillangó parkban majdnem háromszor annyi fát vágtak ki, mint amennyit a Szentendrei úti felújításon terveznek.

Tarlós István szerint árulkodó tény a zuglói helyzetről, hogy a közvélemény elől eldugták az önkormányzat összeomlását emlegető kerületi jegyzőt. Példátlannak nevezte, hogy Karácsony Gergely törvénysértő módon negyedik hónapja nem hajlandó kiadni még saját képviselőinek sem Zugló gazdálkodási adatait. Karácsony Gergely fővárosi szerepléséről szólva azt mondta, hogy a képviselő 2018-ban egyetlen fővárosi közgyűlési ülést sem ült végig, közel felén pedig meg sem jelent.

Nem világos, hogyan akar megküzdeni a kormánnyal, a miniszterelnökkel, vagy akár a Fővárosi Közgyűléssel akkor, amikor a saját, őt jelölő párt kerületi szintű frakciójával sem bír el saját panaszai szerint

– fogalmazott Tarlós István, hozzátéve: számára az ellenjelöltek sorából Karácsony Gergely sem lóg ki nagyon, mert inkompetens, szavahihetetlen és tétova.

A szavahihetetlenségre példaként azt mondta, hogy Karácsony Gergely parlamenti képviselőként a devizahitelesek végtörlesztése ellen szavazott, aztán igénybe vette ezt a lehetőséget. Tarlós István kiemelte: a főpolgármesteri választást nem lehet úgy kezelni, mint egy blöffökkel tarkított revansot a tavalyi parlamenti választásért, mert arra nagyon ráfizet a város.

Elmondta, vezetése idején a főváros működését sikerült stabilizálni, és erre csak egy példa a BKV, amelyet 2010-ben 80 milliárd forintos működési adósságállománnyal vettek át.

A társaság üzemi eredménye évek óta pozitív, semmiféle működési hitele nincs 2011 óta, és az államit meghaladó béremelést is sikerült a cégnél biztosítani. A közeljövőben kezdődik a Lánchíd és környéke, a Széna tér, a Blaha Lujza tér felújítása, az Aquincumi híd komplex tervezése és engedélyeztetése, a Ferihegyi gyorsforgalmi út újjáépítése, valamint folytatódnak a BKV járműcseréi

– ismertette a városvezető, aki a repülőgépek okozta éjszakai zajterhelésről elmondta, az augusztusra ígért jogszabályi változások megtörténtek, ugyanakkor repülési kézikönyveket kell átírni és elfogadni, ezeknek egy-két hónapos átfutási ideje van.

Tarlós István szerint a jövőben nagyobb energiát szeretnének fektetni a környezetvédelmi, beleértve a klímavédelmi kérdésekre, amelyek szakmai vonatkozását hosszan részletezte, valamint a hajléktalanprobléma kezelésére. A főpolgármester a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az ellenzéki kampányról azt mondta: valami értelmezhetetlen szabadságharcot hirdettek egyesek, alig esik szó gyakorlatilag a várost érintő kérdésekről, mintha itt valami kormánypuccsot vagy kormányváltást vizionálnak.

Tarlós István alaptalan lózungnak nevezte, hogy „kiszolgálja Orbán Viktort, kiszolgálja a Fideszt”. Valamilyen egyensúlyt kell teremteni, kell küzdeni a városért, de vigyázni kell arra, hogy az együttműködés lehetősége ne szűnjön meg, mert annak a város kárát látja – hangsúlyozta. Tarlós István megemlítette: szeretné, hogy a forrásmegosztásnál a főváros több pénzt kapna.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére