Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tarlós István nyílt levélben szedte darabokra az ellenzéket

Zelenka Dóra

2019.06.25. 10:05

A főpolgármesternek fogalma sincs, hogy ezekkel a jelöltekkel miről lehetne vitatkozni.

Tarlós István nyílt levelében kiemelte: Budapest az ellenzéknek presztízsügy, szubsztanciája pedig az önkontroll nélküli hatalomvágy.

Még ez sem tilos, csak az a baj, ha valakik elvakultságukban már nem ismernek határt, és a szakmai ismereteket, a realitást ezzel szemben túlzottan figyelmen kívül helyezik. Abban bízva, hogy az emberek úgyis alulinformáltak és feledékenyek.

 

Fotó: MTI

Az önállóságról

Az ellenzék évek óta építget egy nem létező képet Tarlós István önállóságának hiányáról. Ezzel – mint írta – csak az a baj, hogy „képtelen szamárság” és ezt épp a Fideszben tudják a legjobban. Kiemelte: a Fidesz 30 éve támogatja minden választáson, és jó néhány, a jövőt is érintő ügyben érték- és érdekazonosság van köztük, de voltak és vannak viták köztük.

Meg lehet barátkozni a gondolattal, hogy Kálmán Olga vagy Karácsony sokkal kevésbé önállóak Gyurcsány árnyékában. Nemrég bizonyosodott be, hogy Karácsonyra még saját zuglói testületében sem hallgatnak a szövetségesei.

A főpolgármester a 444-nek is válaszolt, miután Soros blogja hiányolta őt az előválasztáson.

„Szeretnék valamit megjegyezni a folyamatban levő ellenzéki »előválasztásról«. Ami nem az én mérkőzésem, és színvonaláról már az is sokat elárul, hogy a 444.hu-n felvetették: hogyan képzelem, hogy én ezen nem indulok el? Azaz küzdjek meg azért, hogy kiállhassak saját magam ellen. Ez a ceremónia nem a választás törvényes szabályai szerint történik. A tényleges részvételi aránytól kezdve a válaszadók hovatartozásán, válaszainak komolyságán át a szavazatok számáig és megoszlásáig hitelesen semmi nem ellenőrizhető” – fogalmaz Tarlós István.

Előválasztás: tömegmanipuláció, agitprop művelet

Nekem mindegy, melyik induló nyer, de ettől függetlenül az egész dolog egy választásnak álcázott marketingtevékenység.

A főpolgármester megjegyezte: tényleges vita nem is volt a szereplők között. Ha valóban meg akartak volna mérkőzni egymással, akkor nyilvánvalóan előkerültek volna Karácsony több mint zűrös zuglói ügyei, de ezeket például kínosan kerülték, egy árva szó nem esett róluk.

Megpróbálják az országosan imamalomszerűen ismételgetett korrupciós vádjaikat a fővárosra is rávetíteni, miközben Budapesten 9 év alatt egyetlen korrupciós botrány sem volt

– tette hozzá.

A jelöltek „programjairól”

„A jelöltek mögötti pártok programjai nem illeszkednek egymáshoz, némelyik szervezet pedig (például a Párbeszéd) gyakorlatilag nem is létezik. Az előválasztás (népámítás) nem kevéssé szól az érintett pártok egymás közti térnyeréséről is 2022-re, és e tülekedés talán legnagyobb vesztesének az MSZP látszik, amelyet a baloldalt néhány éve szétziláló Gyurcsány Ferenc mára a megsemmisülés határára lökdösött. Röviden: ha az ellenzéknek lenne felépített, jól felkészült, beérett jelöltje, akiben erősen bízik, akkor logikus, hogy semmi szükség nem lenne előválasztásra.

Karácsony Gergely, Kálmán Olga

A főpolgármester kiemelte: Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlésnek is tagja, de az öt év során a közgyűlésektől, a bizottsági jelenléttől és a munka meghatározó többségétől távol tartotta magát, 2018-ban például összesen 18 másodpercet szólalt fel a jegyzőkönyvek tanúsága szerint.

Mi történt öt év alatt Zuglóban? Béremelések, néhány óvoda felújítása és egy szivárványszínű zászló a kerületi városházán.

Tarlós István szerint Kálmán Olgának fogalma sincs a önkormányzati rendszer működéséről, a költségvetés szerkezetéről, még az önkormányzati törvényről sem.

Megjegyzi: legutóbbi ATV-s „vitájuk”során volt olyan szíves ígéretek formájában „elkölteni” mintegy kétezermilliárd nem létező forintot.

„A legnagyobb probléma velük az, hogy a választókat kiskorúnak nézve, esetleg (ami valószínű) nagy fokú ismerethiánnyal küszködve a lehetőségek határát messze meghaladó, ab ovo teljesíthetetlen ígéretek valóságos özönét zúdítják a gyanútlan polgárokra. Olyan ígéretek sorát, amelyeknek betartását súlyos pénzügyi korlátok és hatályos törvények is előre jól láthatóan kivihetetlenné teszik. Olyan törvények is, melyek nem kötődnek evidens módon a jelenlegi parlamenti kormánytöbbség semmilyen érdekéhez. Képzeljék el, mit szólna a mostani ellenzék, ha Gyurcsány kétharmados parlamenti többsége esetén én mondanék olyat, hogy nem érdekelnek a törvények.”

A valóság viszont az – ahogy Tarlós István is megjegyezte –, hogy „a képtelen ígérgetésekkel” szemben Budapest ez évben megkapta az Európa legjobb úti célja díjat, a brüsszeli indoklás szerint az utóbbi 10 év teljesítménye alapján.

A főpolgármester teljes levelét a Magyar Nemzetben olvashatjátok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére