Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tarlós: Demszky Gábor idejében mikor fogadta ilyen látvány a járókelõket?

888.hu

2018.12.12. 11:00

A fõpolgármester szerint jó irányba tart Budapest, a jövõben minden eddiginél több fejlesztés várható. A baloldali károgókkal kapcsolatosan is volt néhány keresetlen szava.

Tarlós István főpolgármester interjút adott a Demokrata hetilapnak. Az évet összegezve a főpolgármester kiemelte, hogy a miniszterelnökkel kötött megállapodása az egyik legpozitívabb fejlemény idén.

A finanszírozás a fővárosi fejlesztések terén stabilizálódik"

– mondta Tarlós. Hozzátette, hogy a városvezetés erős jogosítványokat kapott, a Budapestet érintő fejlesztésekbe erős beleszólása lesz.

A városvezető elmondta, hogy az ellenzék és az ellenzéki sajtó köreiben elbizonytalanodást tapasztal.

Gyakran olyasmit vagy úgy írnak, ami nem történt meg, vagy nem úgy történt... Tényleg úgy tűnik, mintha már csak azon iparkodnának, hogy megmaradt kádereik valamilyen pozícióhoz és egzisztenciához jussanak"

– jelentette ki Tarlós az ellenzéki lapokról és politikusokról.

A létrehozandó Közfejlesztések Tanácsáról szólva a főpolgármester kifejtette, hogy a testület munkája miatt a fővárosnak beleszólása lesz a megvalósuló projektekbe. A tagok között öt-öt fő lesz a fővárostól és a kormánytól, valamint egy ellenzéki polgármester, Tóth József is a tagja lesz. A tanács elnöke a miniszterelnök, társelnöke pedig Tarlós lesz.

A legnagyobb projektek között említette az elővárosi kötöttpályás közlekedés létrehozását, a Lánchíd felújítását, a hármas metró meghosszabbítását Káposztásmegyerig, az aquincumi híd és a Népliget megújítását. Továbbá új villamosvonalak kiépítése, a Nyugati tér átalakítása, valamint a BKV járműveinek további cseréje várható – sorolta Tarlós a teljesség igénye nélkül.

A városvezető a hajléktalanok helyzetéről is beszélt. A baloldalon tapasztalható sajtókampány kapcsán elmondta:

Képmutató, álságos és kifejezetten gonosz kommunikációnak tartom, amikor úgy állítják be, hogy a fűtött, fedett hely, a meleg étel, a gyógyszer, az orvosi ellátás biztosítása »embertelen eljárás«. Helyette pedig arra mondják, hogy jó és humánus, ha a hajléktalanok méltatlan és veszélyeztetett körülmények között vergődnek az utcán. Utóbbit támogatni nem jólelkűség, hanem végtelenül felelőtlen és korlátolt politikai selejt, a hajléktalanok kárára"

– mondta Tarlós. A főpolgármester szerint 2010 előtt Demszky és Iványi Gábor nem osztogatott lakásokat a hajléktalanoknak, azonban hencegtek azokkal a hajléktalanszállóikkal, amelyek rosszabb minőségűek voltak a jelenlegieknél.

Tarlós elmondta, hogy folytatni fogják a faültetési programot. Elmesélt egy esetet is, ahol a tüntetők a faültetések ellen is tiltakoztak.

Ez azért némi nyomást mért az elmémre"

– mondta Tarlós, aki szerint egyesek már azt sem tudják, hogy mit csinálnak, csak ott a napi parancs: tüntetni kell.

A főpolgármester elégedettnek tűnt az elmúlt években elért eredményekkel.

A minap egyik este megálltam a Deák tér és az Andrássy út találkozásánál és körülnéztem. Önkéntelenül felmerült a kérdés bennem: akármennyire gyűlölködhetnek, bosszankodhatnak a szélsőséges ellenzékiek, mondja már meg valaki, Demszky Gábor idejében mikor fogadta ilyen látvány a járókelőket?"

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére