Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tarlós: blöfföléssel nem lehet félrevezetni a budapestieket

Bertha László

2019.08.02. 09:51

Tarlós István szerint a budapestieket blöfföléssel, hergeléssel, lózungokkal nem lehet félrevezetni, a fővárosi önkormányzati rendszer és annak irányítása nem valóságshow.

A főpolgármester a Magyar Hírlapnak adott interjúban hangsúlyozta: Budapest érdekében vállalta az újabb főpolgármesteri jelölést.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A napilap pénteki számában megjelent interjúban arra a kérdésre, hogy mit gondol, mit tudna kezdeni a várossal például Berki Krisztián vagy Puzsér Róbert, a főpolgármester úgy válaszolt:

a főpolgármesterség nem celebtevékenység.

Véleménye szerint egyébként alapjában Karácsony Gergely is politikai szerencselovag. Áttekintése Budapest egészéről alig haladja meg Puzsér Róbertét, állandóan ide-oda csapódik, mögötte semmilyen érdemi teljesítmény nincs. Ennek ellenére szűk három év polgármesterkedés után bejelentkezett miniszterelnöknek, négy év után pedig főpolgármesternek. Ezekhez a feladatokhoz ismeretek, tájékozottság, tapasztalat szükséges, ismerni kell a rendszer egészét, az igényeket, lehetőségeket, szabályokat, a pénzügyi és jogi kereteket – fogalmazott.

Blöffölésből, teljesíthetetlen ígéretekből nem lehet megélni. Az ellenzéki kampány rendellenes dimenziókban zajlik. Bokros Lajos volt az utolsó ellenfél – bár nem értett egyet vele –, aki tudta, miről van szó, és várospolitikáról beszélt. Valami nem stimmel – mondta Tarlós István.

A főpolgármester szerint Budapest 2010-es elvesztése nagyon fáj egyes ellenzékieknek, nem válogatnak a módszerekben, az utóbbi időben néha kifejezett rosszindulattal találja magát szembe. „Csak nem sírom tele naponta a nagymamám zsebkendőjét »karaktergyilkossággal«, mint mások” – fogalmazott.

Tarlós István úgy véli, hogy az ellenzéki oldalon valójában nincs egység, vagy ahol formálisan van is, az esetleges hatalomba lépéskor véget is ér. A nagy összefogók nem kedvelik egymást, ezek érdekpaktumok, a programjaik sem összeegyeztethetők. Ebben nincs logika, nincsenek elvek, az ellenzéki elképzelések közt nincs koherencia. Hataloméhségre épített taktika, amit megpróbálnak októberig elhúzni.

Közölte, hogy el fogja mondani többször, mit valósítottak meg, mik a tervei, mi az, aminek a küszöbén állnak. Az eddigi előterjesztéseit eddig majdnem száz százalékban támogatta a kormány a közfejlesztési tanácsban, ahol a miniszterelnökkel azonos jogosítványai vannak – tette hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére