Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tarlós: az ellenzéki előválasztás agitprop tevékenység

Pörge Béla

2019.06.21. 20:48

Tarlós István főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorának volt a vendége pénteken.

Tarlós István elmondta, hogy milyen fejlesztéseket tervez a következő ciklusban Budapesten: további járműveket cserélnének le a közösségi közlekedésben, felújítanák a Blaha Lujza és a Széna teret, javítanák a kerékpározás infrastruktúráját, fejlesztenék a repülőtéri gyorsforgalmi utat, csökkentenék a zajt a repülőtér környékén, folytatnák a drogprevenciós és a hajléktalanprogramjukat, megoldanák a bulinegyed problémáit, valamint hidat építenének Aquincumnál – sorolta.

A főpolgármester szerint az ellenzékiek előválasztása nem egyéb, mint „agitprop tevékenység”.

Ha lenne egy meghatározó jelöltjük, akiben tényleg megbíznak, ha lennének komolyan veendő vetélytársai neki, a jelenlegi városvezetőnek, akkor semmi szükség nem lenne a folyamatra

– vélekedett, majd hozzátette, hogy az előválasztás végeredménye ellenőrizhetetlen, nincs független bizottság, amely hiteles adatokat tudna szolgáltatni.

Óránként hangzanak el ellenzéki részről olyan ígéretek, amelyeknek nincsen pénzügyi vagy jogi alapjuk, vagy egyik sem. Ezek betarthatatlanok, ilyeneket csak az tesz, aki tudja, hogy nem fogják számon kérni

– jelentette ki Tarlós István.

Az ellenzéki főpolgármester-jelöltekről szólva azt mondta: Kálmán Olga láthatóan semmilyen ismerettel nem rendelkezik az önkormányzati rendszer működéséről.

Bár Karácsony Gergely tagja a Fővárosi Közgyűlésnek, a testület munkájának kétharmadában egyáltalán nem vett részt, és a bizottsági ülések zömétől is távol maradt. Az általa polgármesterként vezetett Zuglóban ráadásul „kaotikus állapotok” uralkodnak – hangoztatta Tarlós István, megjegyezve: gyakorlatilag nem tud pozitív intézkedéseket felsorolni a kerület elmúlt öt évéből.

Kerpel-Fronius Gáborra, a Momentum Mozgalom jelöltjére kitérve azt mondta, hogy őt egyáltalán nem ismeri, szinte semmit nem tud róla közölni.

Ha valaki főpolgármester, jogkövetőnek kell lennie, be kell tartania a törvényeket, ezért semmi értelme olyan ígéreteket tenni, amelyek beváltását jogszabály kizárja – emelte ki.

Példaként említette, hogy Kálmán Olga évente száz lakást építtetne az önkormányzatokkal, a főváros vezetőjének azonban semmi jogalapja nincs arra, hogy ilyesmire kényszerítse a kerületeket. Arról nem is beszélve, hogy lakásonként 27-30 millió forinttal számolva ez 3 milliárdos költség, és Tarlós István kérdésesnek nevezte, hogy honnan lenne erre pénz.

El nem tudom képzelni, hogy a parlamenti képviselettel nem is rendelkező Momentum, a 0 százalékos Karácsony-párt vagy Kálmán Olga besétál a Parlamentbe, és törvényt módosít

– fogalmazott Tarlós.

A főpolgármester kiemelte, hogy csütörtökön választott bírósági pert nyertek a metrószerelvényeket is gyártó francia Alstommal szemben, így a cégnek 5 milliárd forintot és annak kamatait, összesen 6 milliárdot kell kifizetnie Budapestnek. Ezzel együtt 2011 óta tőlük „már 36 milliárd forintot szereztünk a városnak vissza” – közölte.

Tarlós István kitért az elmúlt kilenc év eredményeire. Azt mondta, hogy befejezték a 4-es metrót, felújították a 3-as metró szerelvényeit, meghosszabbították és korszerűsítették az 1-es és a 3-as villamos vonalát, csaknem teljes mértékben csatornázták Budapestet, megépítették a budai fonódó villamost, kivitelezési szakaszba juttatták az árvízvédelmet a Római-parton, fejlesztették az Állatkertet és a Margitszigetet, fürdőket korszerűsítettek, javították a kerékpározás infrastruktúráját, csaknem tízezer fát ültettek, szobrokat állítottak, valamint új szmog- és hajléktalanrendeletet készítettek.

A jövőről szólva a főpolgármester azt hangoztatta: kivitelezhető, hogy a Lánchíd körüli felújítás ne csússzon úgy össze a 3-as metró renoválási munkálataival, hogy az „érzékelhető többletterhet jelentsen” a közlekedésre.

A 3-as metróval kapcsolatban megjegyezte, hogy „csend van”: bár az ellenzék közlekedési káoszt vizionált, ez elmaradt. Ütem szerint haladnak, ráadásul teljes akadálymentesítést valósítanak meg – hangsúlyozta.

A szerelvények esetleges légkondicionálásával kapcsolatban arról beszélt: annak kellene örülni, hogy felújítják a vonalat, amely így 25-30 évre biztonságossá válik. Valami hibát azonban „mindig kell” találni – jegyezte meg. Azt mondta, hogy keresik a légkondicionálás megoldásának lehetőségét. Az ügy egyelőre nem rendeződött, de mivel a munkálatok befejezése 2022-re várható, „nem kéne havonta türelmetlenkedni” – jelentette ki.

A Blaha Lujza tér átalakítása még az idén elkezdődik, a folyamat fél évet biztosan igénybe vesz majd. Jövőre pedig nekiállnak a Széna térnek – folytatta Tarlós István.

A Nyugati téri és a Rottenbiller utcai felüljárót egészen biztos, hogy el fogják bontani, a forgalomszervezés szerinte megoldható szintben.

A főpolgármester arról is beszélt, hogy sok a vitája Orbán Viktor miniszterelnökkel, főleg négyszemközt. Az ellenzék kritikájával szemben ő igenis önálló városvezető – hangoztatta.

Feltette a kérdést:

épeszű ember el tudja képzelni, hogy ennél a kormánynál akárki más képes többet kiharcolni, mint a hivatalban lévő budapesti városvezető, aki ha több mindenben nem is ért egyet a miniszterelnökkel, de 1990 óta politikai szövetségese?

Tarlós István közölte, hogy a Fidesszel néhány ügy köti leginkább össze, mint például az illegális bevándorlásról kialakított álláspont. Minden más kérdésben lehetnek viták, amelyek néha nem is szolidak, ezeket azonban nem mind a közvélemény előtt folytatják – tette hozzá.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kövér: Tőkés László és Temesvár népe örökre beírta magát a történelembe

Kövér: Tőkés László és Temesvár népe örökre beírta magát a történelembe

Tőkés László és Temesvár népe – románok, magyarok, németek, szerbek és minden szabadságszerető városlakó – 1989. december 15-20. között örökre beírta magát a történelembe – jelentette ki az Országgyűlés elnöke Szentesen.

Tőkés László: A forradalmat nem tekintjük befejezettnek!

Tőkés László szerint a temesvári forradalmat nem lehet befejezettnek tekinteni, azt békésen és állhatatosan tovább kell folytatni.

Fidesz: mikor zárják ki a Párbeszéd frakcióból a zaklatásokon viccelődő Burányt?

Mikor zárja ki Szabó Tímea frakcióvezető, a nők elleni zaklatáson viccelődő Burány Sándort a Párbeszéd képviselőcsoportjából? – tette fel a kérdést a fideszes Czunyiné Bertalan Judit szombati sajtótájékoztatóján.

Orbán Viktor a temesvári forradalomról tett közzé videót

Orbán Viktor a temesvári forradalomról tett közzé videót

A 30 évvel ezelőtt Temesváron kitört forradalomról tett közzé egy rövid videót a miniszterelnök.

Lehet víz a Marson, a felszín közelében

Akár már néhány centiméter mélyen is lehet víz a Marson – derült ki a Geophysical Research Letters című szaklapban bemutatott tanulmányból

Elkezdődött az idei Gyermekkarácsony az Országházban

Ma kezdődött az Országházi Gyermekkarácsony, amelyre az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) közös szervezésében. Mintegy nyolcszáz, nehéz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermeket hívtak meg Magyarországról és határon túli, magyarok lakta településekről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére