Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tarlós: a közterület-felügyelet nem azért van, hogy pénzbehajtásnak látszó akciókat bonyolítson le

Bertha László

2017.03.27. 11:58

A fõpolgármester szerint változtatni kell a közterület-felügyeletek szellemiségén az autósok bírságolását érintõen, emiatt Tarlós módosítást is kezdeményez az ügyben.

Tarlós István a térfigyelő kamerás büntetések ügyében problémának nevezte, hogy a közterület-felügyelők következetesen és a jelek szerint visszatérő módon szabálytalanul büntetnek. A főpolgármester hétfő reggel a TV2 műsorában azt is elmondta, hogy a közterület-felügyelő akkor büntethetne szabályosan, ha nemcsak a közterület-felügyeleti kamera felvételére támaszkodna, hanem a helyszínen lenne, és ott szabná ki a büntetést.

A legtöbb esetben nem ez történik, hanem egy szobában ülve a kamera felvétele alapján büntet, ez szabálytalan – fejtette ki a városvezető.

Megpróbálok beavatkozni amennyiben igaz az, hogy Budapest egy város, és minden kerületben én vagyok a főpolgármester”

– mondta Tarlós, aki közölte, hogy a kerületi közterület-felügyeletek jelen pillanatban is még teljesen önállóak és eléggé dezorganizáltan működnek.

Az a véleményem, hogy a szellemiségüket is, és a helyzetüket is érdemes volna felülvizsgálni”

– jelentette ki a politikus, majd leszögezte, hogy a közterület-felügyeletet nem arra találták ki, hogy az autósokat üldözve szabályos „pénzbehajtásnak látszó akciókat bonyolítsanak le”.

Tarlós István azt is elmondta, hogy  régóta rossz szemmel nézi, hogy az óvodáknál és az iskoláknál reggel és délután megjelenek kerületi közterület-felügyelők és „kényszerhelyzetben lévő” szülőket büntetnek. A városvezető túlzónak tartja, hogy 50 ezer forintra büntetnek autósokat egyes szabályszegések miatt, ezért módosítást kezdeményez ez ügyben is.

A rendőrségnél és a belügyminiszternél javasol módosítást a közterület-felügyelettel kapcsolatban Tarlós, ugyanis a lakossági elégedetlenség nagyon nagymértékű ezekben az ügyekben. Nem az autósok üldözése és a pénzbeszedés az egyetlen feladata a közterület-felügyeleteknek – tette hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére