Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Tanuljunk Orbán elsöprő győzelméből, ne elítéljük azt!”

888.hu

2022.04.06. 15:30

John Fund, neves konzervatív kommentátor a National Review hasábjain osztotta meg gondolatait a magyar választás eredményéről.

 

A kommentártor cikkéről az Alapjogokért Központ készített sajtószemlét. A következőkben ez a sajtószemle olvasható.

A magyar országgyűlési választás utóéletével foglalkozik John Fund a National Review honlapján. A neves konzervatív kommentátor nem először hívja fel a figyelmet arra, hogy a nemzetközi baloldal és a liberális újságírók teljesen képtelenek megfelelően kezelni a jobboldali választási győzelmeket, különösen akkor, ha azok ténye – vagy mértéke – váratlanul éri őket. Ilyen szempontból a magyar fejleményekre még a szokásosnál is szűklátókörűbb reakciók érkeztek külföldről. Úgy tűnik, a baloldalon képtelenek feldolgozni a magyar jobboldal elsöprő győzelmének súlyát. „Amit a Fidesz tett, az nem pusztán egyenértékű Reagan (volt amerikai elnök) tizennyolc százalékos, földcsuszamlásszerű győzelmével az 1984-es választásokon, hanem több annál. A magyar konzervatívok négyszer egymás után értek el hasonló sikert.” – idézi a szerző Magyarországon tanító honfitársát, Gladden Pappint. Igaz – teszi hozzá –, a mostani siker még a magyar konzervatívok, így az Alapjogokért Központ várakozásait is jócskán felülmúlta.

 

A Fidesz-kormány démonizálása baloldali körökben ahhoz vezet, hogy a nemzetközi közvéleményhez nem fognak eljutni a magyarországi választások tanulságai, egyszerűen azért, mert a globális liberális médiumok – miközben az unalomig ismert mantrájukat ismételgetik – elhallgatják azt, amiből valós következtetéseket lehetne leszűrni. Miközben a nemzetközi sajtó Orbánt bírálta, elmulasztották megfelelően bemutatni a hatpárti összefogás miniszterelnök-jelöltjét, Márki-Zay Pétert, így a külföldi újságírókhoz nem jutott el annak a híre, hogy egy olyan politikusról van szó, aki képtelen uralkodni saját szavain, aki kommunisták és fasiszták összefogásaként jellemzi saját szavazótáborát. Mint ahogy Magyarország határain túl az sem derült ki a nagyérdemű számára, hogy az ellenzék jelöltje képtelen volt kitörni Gyurcsány Ferenc – akit Fund „volt kommunista apparatcsikként” jellemez – befolyása alól.

 

John Fund védelmébe veszi a magyar választási rendszert is, melyet alaptalanul támad a globális fősodratú sajtó, és – saját ellenzéki forrásaira hivatkozva – megjegyzi, hogy a baloldalnak megfelelő hozzáférése volt a médiapiachoz. Fund úgy véli, hogy van még mit tennünk a kampányfinanszírozás átláthatósága terén, ám a viszonylag laza szabályozás legalább annyira segítette az ellenzéket, akik így könnyedén juthattak külföldi forrásokhoz, mint a kormányoldalt. John Fund kitér az adatkezelési botrányra is, és felhívja a figyelmet, hogy a magyar baloldalt ezen a téren az amerikai Demokrata Párt emberei segítették, köztük olyanok is, akik korábban a szélsőbaloldali Bernie Sanders kampányán dolgoztak.

Cikke végén az ukrajnai háború kapcsán John Fund arra is rámutat, hogy a nyugati világ régóta nem tapasztalt kihívással találta szembe magát, és nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy mondvacsinált kifogásokkal belső ellenséget kreálunk magunknak, hiszen ilyenkor az egység megőrzése a legfontosabb.

John Fund teljes írása itt érhető el.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére