Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tállai: Wekerle Sándornak is köszönhető a mai erős Magyarország

888

2021.08.26. 20:50

Wekerle Sándornak is köszönhető, hogy ma egy olyan erős Magyarország tagjai lehetünk, amely nemzetépítő elődei példáját követi – jelentette ki a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön a Fejér megyei Móron, az első polgári származású magyar miniszterelnök halálának 100. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségen.

Tállai András hangsúlyozta, hogy Wekerle mindig az egészben és a teljességben gondolkodott, tetteit a közjó szolgálata, az ország fellendítése motiválta, szeme előtt a polgárok általános jóléte lebegett.
Szólt arról, az egykori kormányfő sohasem egyszerű körülmények között kapta meg a kormányrudat, mert „mindig helyzet volt”: nehéz gazdasági vagy társadalmi helyzet, háború előtti vagy háború utáni idők. Wekerle Sándor azonban kiválóan értett hozzá, hiszen 1892 és 1918 között háromszor volt miniszterelnök – tette hozzá az államtitkár.
„Hálásak lehetünk és büszkék, mert nincs minden nemzetnek Wekerléje, nekünk van” – fogalmazott Tállai András.

Mór, 2021. augusztus 26.Tállai András fideszes országgyûlési képviselõ, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond Wekerle Sándor, Magyarország elsõ polgári származású miniszterelnökének szobránál halálának 100. évfordulója alkalmából, szülõvárosában Móron 2021. augusztus 26-án.MTI/Krizsán Csaba

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére