Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tállai: szigorúbban lép fel a NAV a tiltott on-line szerencsejáték-oldalakkal szemben

888.hu

2016.09.10. 13:58

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ezentúl nemcsak a tiltott online szerencsejátékot szervezõkkel szemben lép fel, de az illegális oldalak népszerûsítésében, reklámozásában részt vevõk is szigorú, akár büntetõjogi szankcióra is számíthatnak - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára pénteken.

Hozzátette, az utóbbi években nagy számban jelentek meg olyan online szerveződések, amelyek nem rendelkeznek online szerencsejáték szervezési engedéllyel. Az adóhatóság álláspontja szerint azonban azok, akik az internetes oldalakon a megfelelő engedély nélkül működtetnek online kaszinót, tiltott szerencsejátékot szerveznek - részletezte a szabályokat az államtitkár.

Felidézte, 2014 januárja óta a szerencsejátékokra vonatkozó szabályozás lehetővé teszi, hogy azokat az oldalakat, melyeken tiltott szerencsejátékot szerveznek, hozzáférhetetlenné tegyék. A NAV a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) segítségével már több mint 800 blokkoló határozatot hozott - összegezte Tállai András.  

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a NAV a jövőben az eddigieknél is szigorúbban fog fellépni az ellenőrizetlenül működő, engedéllyel nem rendelkező online kaszinók működtetői, valamint az ehhez szükséges elektronikus szolgáltatásokat biztosító szervezetekkel szemben.

Azon szereplők sem kerülhetik el a hatósági vizsgálatot, valamint a büntetőjogi felelősségre vonást, amelyek az illegális oldalak népszerűsítésében, reklámozásában részt vesznek. A Büntető törvénykönyv szerint nemcsak az követ el bűncselekményt, aki tiltott szerencsejátékot szervez, hanem az is aki a tiltott szerencsejátékban történő részvételre nagy nyilvánosság előtt felhívja a játékosokat. Sokat, akár három évig terjedő szabadságvesztést is kockáztatnak tehát a szervezők és az illegális oldalakat reklámozók.

Bűnsegéd lehet az a szolgáltató, amely a játékosok számára elérhetővé teszi tiltott online szerencsejáték oldalát, illetve az oda irányuló pénzügyi tranzakciót végrehajtja - közölte a Legfőbb Ügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

A Legfőbb Ügyészség szóvivője emlékeztetett: a szervezet elvi szinten már vizsgálta az online szerencsejátékok büntetőjogi vonatkozásait. Megállapították, hogy bizonyos feltételek mellett a büntető törvénykönyv 360. paragrafusában szabályozott "tiltott szerencsejáték szervezése" bűncselekmény az online szerencsejáték esetében is megállapítható.

A Legfőbb Ügyészség szerint tehát a jelenleg hatályos büntető törvénykönyv megfelelő keretet biztosít az ilyen jellegű bűnelkövetők ellen.

Tállai András pénteken arról beszélt, hogy az utóbbi években nagy számban jelentek meg olyan online szerveződések, amelyeknek nincs engedélyük online szerencsejáték szervezésére. Az adóhatóság álláspontja szerint azok, akik így működtetnek online kaszinót, tiltott szerencsejátékot szerveznek - részletezte a szabályokat az államtitkár.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére