Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

BREAKING | Megrendeltük az orosz vakcinát, három ütemben érkezik

888.hu

2021.01.22. 09:15

Szijjártó Péter ma reggel szerződést írt alá az orosz egészségügyi miniszterrel, miszerint három ütemben fogunk a Szputnyik V vakcinából kapni.

 

Hónapok munkájának lezárásaként érkezett Moszkvába Szijjártó Péter tegnap este, mínusz 10 fokban, hogy ma reggel tárgyaljon az orosz egészségügyi miniszterrel az orosz vakcináról.

A két fél a tárgyalást követően sajtótájékoztatót tartott, ahol Mihail Albertovics Murasko beszámolt róla, hogy az elmúlt hónapokban a magyar szakemberek nyomon követhették a beoltottak állapotának változását, átnézhették a vakcina dokumentációját, és megvizsgálhatták a gyártósorokon a termelés minden részletét. A miniszter azt is elmondta, hogy az orosz vakcinát egyre több országban engedélyeztetik, valamint a WHO-val is folyamatos kapcsolatban állnak.

Murasko után Szijjártó Péter jelentette be, hogy

Magyarország három ütemben kap majd a Szputnyik V vakcinából.

A szerződést ma reggel írták alá. A külügyminiszter beszámolt róla, hogy önmagában az uniós vakcinabeszerzés nem lesz elegendő ahhoz, hogy az országot megnyissuk, ez pedig napi szinten száz embernek veszi el az életét, valamint 10 milliárd forintjába kerül az ország lakosságának.

A beszerzés menetéről még ma részletes tájékoztatást kapunk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére