Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szorul a hurok a józsefvárosi ellenzék nyaka körül: feljelentést tett a helyi választási iroda

Horváth Tamás

2019.09.10. 10:28

Választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést.

A Magyar Nemzet hétfői számában megjelent Csalásra építheti kampányát Budapesten az ellenzék című vezércikk szerint feltételezhető, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék.

A lap szerint felvetődik a gyanú, hogy az ellenzék üzemszerűen rögzíti az ajánlóíveken szereplő személyek adatait, ez pedig tilos, akárcsak az ajánlóívek másolása. Mindezek alapján a helyi választási iroda

választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett.

„Csak meg ne ossza valaki ezt a fotót!” A képen (hátul, szürke pólóban, rózsaszín nadrágban) Erőss Gábor, a Párbeszéd önkormányzati képviselője | Forrás: Facebook

A józsefvárosi helyi választási bizottság hétfőn döntött arról, hogy bejelentést tesz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak, mert feltételezése szerint a Momentum Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért Párt és a Lehet Más a Politika párt jelöltállításhoz szükséges ajánlásgyűjtése során a személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.

A választási bizottság kéri a hatóságot, hogy folytasson le vizsgálatot és szólítsa fel az adatkezelőket a jogsérelem orvoslására, illetve a jogsérelem közvetlen veszélyének megszüntetésére.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére