Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szombathelyen így mentik ki a közpénzt a szocik

888.hu

2019.10.08. 19:40

Több tízmillió forintot játszottak át.

Óriási a botrány Szombathelyen, miután kiderült, hogy a megyei MSZP-elnök, Nemény András vezette frakció közel 40 millió forintnyi közpénzhez juttatta hozzá azt a Joskar-Ola Alapítványt, amely a Nemény-frakció önkormányzati képviselője, Kelemen Krisztián lakcímén szerepel. Az ügyben az döbbenetes még, hogy a negyvenmillió forintból maga Kelemen hetet adott át a lakcímén szereplő szervezetnek.

A Pesti Srácok azt írja, hogy a Joskar-Ola Alapítvány 2016-ban alakult meg és Szombathely egyik legnagyobb lakótelepéről kapta a nevét. Az alapítvány a Kodály Zoltán utca 35. IV/10. szám alá van bejegyezve, pont ugyanoda, ahova Kelemen Krisztián saját cége, a Kelemen Consulting Group Kft. is.

A szocialista Nemény András vezette többség az utolsó szombathelyi közgyűlésen szeptember végén úgy határozott, hogy a következő ötéves ciklus terhére évi 6 milliós (összesen tehát 30 millió forint) támogatásban részesül a Joskar-Ola Alapítvány.

A lap úgy tudja, hogy az alapítvány 2016-os létrejötte után kizárólag az alapítvány részesült Kelemen képviselői felajánlásaiból, összesen hétmillió forintot tett át a politikus. Ipkovich György volt MSZP-s polgármester például háromszor ajánlott fel az alapítványnak nagyobb összeget az elmúlt öt évben, kétszer 600 ezer forintot, egyszer pedig 500 ezer forintot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére