Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szombat éjfélig kell megérkezniük a levélszavazatoknak

888.hu

2018.04.07. 11:55

Szombat éjfélig kell megérkezniük a Nemzeti Választási Irodához (NVI) az országgyûlési választásra postán feladott levélszavazatoknak. A Magyar Posta azt vállalta, hogy a csütörtök éjfélig Magyarországon feladott vagy a szomszédos országok postáitól eddig átvett levélszavazatokat határidõre eljuttatja az NVI-hez.

A Magyarországon lakcímmel nem rendelkező választópolgárok az országgyűlési képviselők választásán levélben szavazhatnak. Ehhez előbb névjegyzékbe kellett vetetniük magukat, majd az NVI eljuttatta hozzájuk a szavazási levélcsomagot az országos pártlistás szavazólappal, a szükséges borítékokkal és a választót azonosító nyilatkozattal.

Az NVI 378 449 külhoni magyart vett fel a levélben szavazók névjegyzékére.

Mint korábban megírtuk, nemcsak azok a külhoni magyarok tudják leadni a szavazataikat levélben, akik a Magyarországgal szomszédos országokban élnek, hanem azok is, akik távolabb, de az adott országban rendelkeznek bejelentett lakcímmel. A liberális média ellenben azt hazudja, hogy csak a szomszédos országokban élő magyarok tudnak levélben szavazni.

Ez a liberális média legnagyobb hazugsága: a külföldön élő magyarok nem tudnak levélben szavazni

A külföldön dolgozó magyar állampolgárok is szavazhatnak levélben, ha teljesen legálisan dolgoznak a befogadó országban.

A kitöltött szavazólapot és a nyilatkozatot kell visszajuttatni az NVI-hez. A választópolgár eldönthette, milyen módon juttatja el szavazatát. Ha a postai kézbesítést választotta, akkor a szavazatnak szombat éjfélig kell megérkeznie az NVI-hez.

Ha a választó úgy döntött, hogy külképviseleten adja le a szavazatát tartalmazó borítékot, akkor erre március 26-tól van lehetősége munkanapokon. Az NVI szombat reggeli adatai szerint a külképviseleteken 81 ezer levélszavazatot adtak le, de ebben a számban még nincsenek benne a pénteken leadottak.

A választópolgár úgy is dönthet, hogy a szavazás napján adja le a szavazatát tartalmazó borítékot az adott országgyűlési egyéni választókerület székhelyén 6 és 19 óra között.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére