Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szögi Lajos meglincselője szeretné a kártérítés egy részét megtartani

Nagy Gábor

2019.04.03. 09:38

Ifj. H. Dezsõ osztozna az ötmillión a Szögi családdal.

A földrajz-biológia szakos tanárt, Szögi Lajost 13 éve, 2006. október 15-én verték halálra a cigányok lányai szeme láttára Olaszliszkán.

A lincselés után négy évvel a bíróság 46 milliós kártérítést ítélt meg az áldozat családjának, amit az elítélteknek kell megfizetniük, ám erre eddig még halvány remény sem volt.

H. Dezső, az egyik tanárlincselő az elmúlt években beperelte a magyar államot – az állítólagos rossz börtönkörülmények miatt. A jogerősen 17 évre elítélt H. Dezső megnyerte az ügyet tavaly novemberben, s a bíróság felháborító módon ötmillió forintos kártalanítást ítélt meg neki. A lincselő számlájára nem sokkal később meg is érkezett a pénz, azonban idén januárban a végrehajtó zárolta ezt az összeget, mivel H. Dezsőnek az ötmillió forintot át kellene utalnia Szögi Lajos családjának.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó szakértő, Schadl György azt mondta: a H. Dezsőnek megítélt kártérítés visszakerült a végrehajtó számlájára, a család így a teljes (ötmillió forintos) összeghez napokon belül hozzájuthat, mivel a végrehajtó, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar és az igazságügyi tárca közösen úgy döntött, hogy a jogszabály szerint járó munkadíjtól, jutaléktól és minden ilyen költségtől eltekint, ezeket nem kéri el.

Közben üzent a Bors című lapon keresztül H. Dezső is: bár a neki megítélt milliókból fizetne a Szögi családnak, a pénz egy részét szeretné megtartani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére