Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szögi Lajos családja egy fityinget sem látott a kártérítésbõl

Nagy Gábor

2017.12.07. 12:58

Tizenegy éve, 2006 októberében szörnyû lincselés történt Olaszliszkán. Szögi Lajos pedagógust - gyermekei szeme láttára - a helyi cigányok halálra verték.

Egy forintot sem kapott a köztiszteletben álló pedagógus, Szögi Lajos özvegye és három árvája a 2010-ben, a bíróság által megítélt 46 millió forintos kártérítésből, pedig a gyilkosok közül ketten már szabadlábon vannak, ketten pedig nemsokára letölthetik a büntetésüket. Az olaszliszkai lincselésről egy éve, október 15-én, a szörnyű eset tízéves évfordulóján írtunk.

Helmeczy László, a család jogi képviselője a Blikknek elmondta: hiába kapták meg papíron a megítélt kártérítést, abból eddig egy fityinget sem látott a földrajztanár családja. Pedig szüksége lenne a családnak a pénzre, a pedagógus özvegye óvónő, a szülei kisnyugdíjasok voltak, a legnagyobb lány már 2006-ban egyetemre járt, a középső később orvosnak tanult, a legkisebb most középiskolás.

A kártérítés állítólag azért maradt el, mert amikor a büntetőperekben zárolják az elkövetők vagyonát, abból először a nyomozás és a bírósági per költségeit térítik meg, s csak ezután következhetnek az áldozatok. Az olaszliszkai cigányoknak azonban nincs elég "vagyonuk", illetve ha végeznek/végeztek is valamilyen munkát a börtönben, abból sem jutott semmi Szögi Lajos családjának.

A pedagógus családját az ügyvéd által létrehozott alapítvány támogatja – hónapról hónapra. Szögi Lajos két kisebb lánya, az akkor 14 éves Emese és az 5 éves Zsófi nézte végig az autóban édesapjuk 10 percen át tartó lincselését. A napilap úgy tudja, hogy a nagyobbik lány – talán nem véletlenül – épp orvosként, szívorvosként dolgozik, apjának ugyanis a szíve állt le a lincselés során.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére