Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szó sincs enyhítésrõl a STOP Soros törvénycsomag kapcsán

888.hu

2018.02.10. 21:48

Nem fog enyhülni a STOP Soros törvénycsomag, errõl a kormányzati kommunikációért felelõs államtitkár, Tuzson Bence beszélt az M1-en. Hangsúlyozta: tart a törvénytervezet társadalmi egyeztetése, és szeretnék, ha minél többen elmondanák a véleményüket, mert annál jobb lesz a törvénycsomag.

Tuzson szerint a javaslatok már a jövő héten a kormány elé kerülnek, a STOP Soros tervezetét pedig még a tavaszi ülésszak előtt benyújtják a parlamentnek – írja a hirado.hu. A STOP Soros törvénycsomag célja, hogy érvényre juttassa a magyar emberek akaratát és ezért nem enyhíthet a jogszabálytervezeten a kormány. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár emlékeztetett:

a legutóbbi nemzeti konzultáción az emberek többsége elutasította a Soros-tervet, ezért alkották meg a STOP Soros jogszabálytervezetet."

Több mint három hete indult el a STOP Soros törvénycsomag társadalmi vitája. A Kormányzati Tájékoztatási Központ a kormány.hu internetes oldalon közzétett egy e-mail-címet, amelyre továbbra is várják a véleményeket a jogszabálytervezetről.

A három törvényjavaslatból álló jogszabálycsomag előírná, hogy

  • a bevándorlásszervező, migrációt elősegítő szervezeteknek regisztráltatniuk kell magukat, és be is kell számolniuk migrációs tevékenységükről.
  • Külföldi támogatásaik után 25%-os illetéket kell fizetniük, ezt az összeget az állam határőrizeti feladatokra fordítja.
  • A törvénycsomag harmadik pontja az idegenrendészeti távoltartást vezetné be. Eszerint a migrációt támogató külföldi állampolgárokat akár ki is tilthatják az országból.

A beérkezett javaslatok összegezve a jövő héten kerülnek a kormány elé. A tervek szerint február 19-e után már tárgyalhat is az Országgyűlés a STOP Soros jogszabálytervezetről.

A Soros-féle Magyar Helsinki Bizottság bírálta a törvénycsomagot

A Soros által támogatott szervezet a hirado.hu korábbi kérdéseire válaszolva közölte, hogy

nem ismerünk illegális migrációt támogató egyesületet, alapítványt Magyarországon."

Úgy vélekedtek: a Helsinki Bizottságnak nincsen értékelhető ráhatása a bonyolult nemzetközi migrációs folyamatokra.

Ennek ellentmondani látszik, hogy Pardavi Márta, a szervezet vezetője az Európai Parlamentben (EP) számos alkalommal bírálta a magyar demokráciát és a magyar migrációs politikát. Pardavit általában az EP bizottságaiba hívják meg, hogy ekézze Magyarországot és a magyar kormányt.

Ugyancsak a Helsinki Bizottság vitte el az Emberi Jogok Európai Bíróságáig két migráns ügyét. A bírói testület tavaly márciusban elmarasztalta a magyar államot két bangladesi bevándorló esetében, akiket a magyar hatóságok kiutasítottak az országból. Ezért 3-3 millió forintot ítéltek meg a migránsoknak, az őket képviselő Helsinki Bizottságnak pedig 2,7 millió forint perköltséget állapítottak meg. A kormány fellebbezett az ügyben.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kovács Zoltán alaposan helyretette a Guardian kereszténygyűlölő firkászát

Kovács Zoltán alaposan helyretette a Guardian kereszténygyűlölő firkászát

Shaun Walker, a szélsőségesen liberális és bevándorláspárti Guardian kelet-közép-európai tudósítója a nap folyamán Ali Hámenei iráni ajatollahhoz hasonlította Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. Az ostobán és abszurd módon hasonlítgató újságírót Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár tette helyre.

Brit liberálisok szerint már a néptánc is rasszista

Brit liberálisok szerint már a néptánc is rasszista

Miután a nemzetközi liberálisok sikeresen felhergelték a világot a holland Fekete Péter (Zwarte Piet) köré épült hagyományok ellen, most az angol néptáncot célozták meg.

Gyermek őfelsége és migránsáradat őfőméltósága

Gyermek őfelsége és migránsáradat őfőméltósága

A gyermek lassacskán csak egy kegytárgy, egy dísz, amit megfogni sem szabad, a port se lehet róla letörölni. Ritka, pótolhatatlan. Bezzeg a sok „menekült.” Náluk öreg nincs, a gyerek meg ágyútöltelék.

Tizenhároméves Gyurcsány igazi énje

Tizenhároméves Gyurcsány igazi énje

Boldog születésnapot, őszödi beszéd!

Késsel estek egymásnak arab diákok a Szegedi Egyetem könyvtárában

Késsel estek egymásnak arab diákok a Szegedi Egyetem könyvtárában

Életkép Botka László városából: két arab származású hallgató szólalkozott össze az egyetemi könyvtárban, az egyik fél kést rántott.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére