Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szívükhöz kapnak a libsik: Budapest megelőzte Prágát és Bécset is turizmusban

Sümeghi Lóránt

2019.09.18. 09:08

2009 óta 76 százalékkal emelkedett világszerte a külföldre utazók száma, az általuk elköltött összeg évente több mint 7 százalékkal növekedett – állítja a Mastercard legnépszerűbb városi célpontokat rangsoroló jelentése, a Global Destination Cities Index.

A Euronews szúrta ki, hogy miközben a lista eleje nagyjából változatlan (Bangkok, Párizs, London), addig a kisebb városok is egyre több látogatót fogadnak, ezzel pedig Budapest a 25. a Mastercard listáján, Prága a 28., míg Bécs csak a 33.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ vezetője, Bán Teodóra szerint a biztonság, a növekvő számú közvetlen repülőjárat, a sport- és kulturális rendezvények mellett az is fontos, hogy a város jól pozicionálja magát az idegenforgalmi piacon. „Budapest olyan potenciállal rendelkezik, hogy bármely korosztály bármikori érkezésével, akár a természeti fürdőinkre gondolva, vagy a történelmi sétáinkra, történelmi nevezetességeinkre, Európához való kapcsolódásunkra, ezekre mind kíváncsiak és nyitottak” – mondta az ügyvezető.

A belföldi turizmus is növekedett
Korábban megírtuk, elégedettek voltak a húzóágazatnak számító turizmus szolgáltatói az idei nyár mérlegével, amikor a szeszélyes nyári időjárás ellenére a belföldi turizmusban is bővülést mértek az ország valamennyi régiójában.

A 4 millió éhező gyermek országában valahogy mégis bővült a belföldi turizmus

A Magyar Nemzet szombati számában megjelent körkép szerint a múlt évvel összevetve sokkal több kisgyermekes család, baráti társaság és nyugdíjas vendég fordult meg a szállodáktól a kempingekig a vízpartok, a fürdők és strandok környékén, valamint a turisztikailag vonzó térségekben. Noha a végleges vendégforgalmi adatokat még nem ismerjük a nyári hónapokról, az már látható, hogy rendkívül [...]

A körkép szerint a múlt évvel összevetve sokkal több kisgyermekes család, baráti társaság és nyugdíjas vendég fordult meg a szállodáktól a kempingekig a vízpartok, a fürdők és strandok környékén, valamint a turisztikailag vonzó térségekben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére