Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szívükhöz kapnak a liberálisok: augusztusban dupla családi pótlékot folyósítanak

Sümeghi Lóránt

2017.07.29. 13:58

Augusztusban dupla családi pótlékot kapnak a családok, hogy könnyebben tudjanak készülni az iskolakezdésre, emellett idén szeptemberben már az elsõtõl a kilencedik osztályig minden gyermek ingyen kapja a tankönyvcsomagot - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár közlése szerint, mivel sok családnak fokozott anyagi megterhelést jelent az iskolakezdés, a kormány úgy döntött, hogy a szeptemberi családi pótlékot több mint egy héttel korábban folyósítják.

Így augusztusban a családok kétszer, a hónap elején és a hónap végén is kapnak családi pótlékot, hogy az iskolakezdéshez szükséges felszereléseket időben meg tudják venni"

– mondta, majd hozzátette: amire viszont több százezer családnak nem kell költenie idén szeptemberben, az a tankönyvcsomag. 

A kormány ugyanis szeptembertől az elsőtől a kilencedik osztályosokig minden gyermek számára ingyenesen biztosítja a tankönyvcsomagot.

Ezzel az ingyenes tankönyvellátási rendszer négy évnyi fokozatos kiterjesztését lépi meg a kabinet egy év alatt, hiszen az eredeti ütemezés szerint a tavalyi 1-4. osztályosok után idén az 1-5. osztályosokig bővítették volna a tankönyvhöz ingyen jutó gyermekek körét – emelte ki.

A szükséges mintegy 12 milliárd forint költségvetési fedezet is rendelkezésre áll ehhez a nem rászorultsági, hanem alanyi jogon járó, természetbeni juttatáshoz" 

– közölte az államtitkár.

Az intézkedés több mint egymillió gyermeket és családjukat érinti, korábban még soha ennyi gyerek nem kapott ingyen tankönyvet Magyarországon – hangsúlyozta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére