Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szinte már minden választókörben megszületett a végleges eredmény

Pörge Béla

2018.04.14. 22:28

Nem történt változás a körzetek gyõzteseit illetõen, igaz, ez még nem a hivatalos eredmény.

Szombaton estére a 106 egyéni választókerület közül már csak néhányban nem született meg a nem hivatalos végleges eredmény. A külképviseleteken leadott szavazatokkal együtt számolták meg a kérdéses körzetek szavazatait.

Néhány helyen volt arra esély, hogy megforduljon az eredmény és más nyerje a körzetet, így a mandátumot is. Erre a legtöbb körzetben legfeljebb matematikai esély volt, néhány izgalmasabb körzet akadt csak.

Zömmel ezek is eldőltek ma, az eddig vezető jelölt nyert mindenhol. Azonban a Pest megyei második választókerületben (Budakeszi) és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei második választókerületben (Miskolc) még nem születtek meg a végleges eredmények.

Ezekben matematikai esélye van Szél Bernadettnek (LMP) és Jakab Péternek (Jobbik) fordítani, bár erre – főleg az utóbbi esetben tényleg – csak minimális az esély. A kétharmad ezzel egyébként már biztos, függetlenül a maradék pár körzettől.

Amint megszületik az összes nem hivatalos végeredmény, három napig megfellebbezhető a körzetek eredménye. A fellebbezések elbírálása után hirdetik ki a hivatalos végeredményt, ez a jövő héten várható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére