Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Színművészeti: acsarkodni tudnak, tárgyalni képtelenek

888.hu

2020.08.28. 13:59

Szinte nem múlik el nap, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem fenntartói változásával kapcsolatban ne hangzana el valami szaftos vagy elegánsan becsomagolt ajtómutatás Vidnyánszky Attila, a szeptember 1-én hivatalba lépő alapítvány kuratóriumi elnöke számára. Azt küldenék el, aki még ott sincs.

Szinetár Miklós, aki 51 évig tanított az egyetemen az utóbbi megoldást választva fogalmazta meg a vágyát. „Vidnyánszky Attila fölényesen és elegánsan lemond a teherről, amit a kuratórium elnöksége jelent” – közölte a régi idők szellemiségét fenntartani akaró művész. Amiből persze nem válik valóság.

Ehhez képest, amikor a kormány tárgyalásra invitálja az érintetteket, akkor az egyetem és a Hallgatói Önkormányzat két órával a kitűzött időpont előtt lemondja a találkozót.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye rámutat, a tárca augusztus 27-én közös egyeztetésre hívta meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetését, hallgatóit és a 2020. szeptember 1-jétől fenntartói jogot gyakorló Színház- és Filmművészetért Alapítvány képviselőit. A megbeszélésen az egyetemet egyedül a kancellár képviselte. Az intézmény rektori feladatait ellátó vezetője egyéb elfoglaltságra hivatkozva az egyeztetés kezdete előtt szűk két órával lemondta részvételét. A Hallgatói Önkormányzat vezetője szintén az egyeztetéstől való távolmaradását jelezte.

A találkozón az egyetem képviseletét ellátó kancellár tájékoztatta a minisztériumot és a kuratóriumot, hogy

az intézmény részéről a szeptember 1-i modellváltás zökkenőmentessége biztosított.

Az alapítvány kuratóriumának képviselői tájékoztatást adtak a sikeres modellváltás érdekében tett előrelépésekről.

Az egyetemi modellváltás célja, hogy

az eddiginél rugalmasabb és kiszámíthatóbb működési környezet kialakításával növelje a magyar fiatalok képzésének színvonalát.

Az SZFE esetében az átalakítás elvárt eredményeként az ott tanuló és végző fiatalok színházművészeti, televíziós és filmipari esélyei, lehetőségei jelentősen javulnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére