Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Webert nem tudjuk támogatni, valaki más kell

Nagy Gábor

2019.05.27. 20:28

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje „tiszteletlenséggel viseltetett a magyar nép iránt” – fogalmazott a magyar külgazdasági és külügyminiszter az Euronewsnak adott interjúban.
Manfred Webernek tisztelnie kellett volna a magyar népet. De ő ehelyett abszolút tiszteletlenséggel viseltetett irántuk a kampánya során. Szeretnék mindenkit emlékeztetni arra, amiről most már nem akar beszélni, hogy korábban azt mondta, nem lesz az Európai Bizottság (EB) elnöke, ha ehhez a magyarok szavazataira lesz szüksége

– mondta Szijjártó. A csatorna riportere ezt követően megpróbálta mentegetni Weber kijelentéseit, mire a tárcavezető így válaszolt:

A Fidesz szavazatai a magyaroktól jönnek, 52 százalékot értünk el hazánkban az európai parlamenti választáson. Mindez azt mutatja, hogy Manfred Weber másodlagos állampolgárokként tekint a magyarokra, ami elfogadhatatlan, amit mi visszautasítunk. A magyar emberek nem kevesebbek, mint bármely más tagország bármely más állampolgára. Ehhez az állásponthoz tartjuk magunkat, és ezért nem tudjuk támogatni őt.

Szijjártó Péter az interjúban elmondta: egyetlen csúcsjelöltet sem talál megfelelőnek a magyar kormány. Mint fogalmazott:

Úgy gondoljuk, hogy valaki másnak kell lennie az új elnöknek, aki nem volt a csúcsjelöltek között eddig. Azt is gondoljuk, hogy van néhány nyugat-európai ország, melynek vezetői szintén ezen a véleményen vannak, de nem mondják ki olyan nyíltan, mint mi. Ahelyett, hogy azt mondanák, ez a jelölt nem alkalmas, inkább azt mondják, hogy a csúcsjelölti rendszer nem igazán megfelelő – de ettől még a végeredmény ugyanaz.

A tárcavezető úgy fogalmazott: az elkövetkezendő hónapokban „brutális viták” jönnek az Európai Unión belül. Szijjártó szerint fontos lesz, hogy ebben az időszakban a józan ész talaján maradjanak a felek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére