Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: újabb nemzetközi nagyvállalat választotta Budapestet

Horváth Tamás

2019.04.02. 12:40

A magyar fõvárosba telepíti globális pénzügyi szolgáltató központját az International Flavours & Fragrances (IFF) - közölte az amerikai vállalat beruházását bejelentõ keddi sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

A magyar diplomácia vezetője bejelentette, hogy az íz- és illatanyagok gyártásában piacvezető IFF személyenként 4 ezer eurós képzési támogatást kaphat a beruházásához. 

Szijjártó Péter az MTI szerint elmondta, a New York-i székhelyű vállalat teljes pénzügyi koordinációját ellátó budapesti központ várhatóan több mint 100 munkavállalót fog foglalkoztatni.

Megjegyezte egyúttal, hogy Magyarország ismét erős nemzetközi versenyben nyerte el a beruházást, hiszen az IFF világszerte több mint 37 országban van jelen.

A miniszter többek között a folyamatos gazdasági növekedésnek és a jelentős adócsökkentéseknek tulajdonítja, hogy Magyarország világszinten is a legvonzóbb befektetési lehetőségek egyike, Budapest pedig a nemzetközi szolgáltató központok népszerű célpontja. 

Utóbbiak a képzett munkaerő foglalkoztatásával és magas hozzáadott értékek előállításával hozzájárulnak a termelésközpontú gazdaság átalakításához”

– hangsúlyozta.

Szijjártó Péter üdvözölte, hogy a Magyarországra érkező teljes befektetési összeg 15 százaléka az Egyesült Államokból származik. A miniszter a gazdasági kapcsolatok további bővülésében bízik. 

Tavaly 15 jelentős amerikai beruházás érkezett a kormány közvetítésével, jelenleg pedig 16 új befektetési lehetőségről zajlanak tárgyalások”

– közölte.

Rich O'Leary, az IFF pénzügyi vezérigazgató-helyettese a sajtótájékoztatón aláhúzta, hogy a vállalat hosszú távra tervez Magyarországon, hiszen Budapesten költséghatékony és üzletbarát környezetet talált. 

Az üzletember elmondása szerint a befektetés során figyelembe vették a fejlett infrastruktúrát és a jól képzett munkaerőt is. 

A tervezett munkavállalói létszámot várhatóan az év végére érik el, a körülbelül 50 fővel működő magyarországi központ még ebben a hónapban elkezdi az új jelentkezők keresését.

Bácskai János, az IFF-központot befogadó Ferencváros fideszes polgármestere többek között a nemzetközi vállalatok beruházásainak tulajdonítja, hogy a kerület ipari központból szolgáltatói központtá alakulhatott az elmúlt években. 

A kerületben számos világcég sok ezer alkalmazottat foglalkoztat, az önkormányzat pedig abban bízik, hogy a szolgáltatások mellett a kutatási és fejlesztési tevékenységek is meghonosodnak a IX. kerületben”

– tette hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére